Cum am ajuns să beau cafea

Să ne înțelegem de la bun început: eu nu eram fan cafea. Până să ne mutăm, nu beam cafea DELOC! Doar că pandemia + nevoia de a mă simți fancy + aparatul Tassimo de la Bosch, pe care l-am primit cadou cu ocazia cununiei civile + faptul că simțeam că o iau puțin razna, probabil au creat cadrul ideal pentru ca eu să încep să beau cafea.

Un fel de review pentru Tassimo

Acest Tassimo de la Bosch este un aparat de cafea destul de comun. E pe bază de capsule. Are un recipient pentru apă. Îl bagi în priză. Apeși pe buton și aia e. S-a terminat toată filosofia.

Al nostru stat în cutie cuminte pentru foaaaarte mult timp și, la un moment dat, chiar m-a bătut gândul să îl las la mami. După care mi-am dat seama că dacă vin oameni în vizită la noi trebuie să îi servesc cu o cafea cel puțin (elefantul meu era foarte bine antrenat în această direcție și dacă habar nu aveți despre ce vorbesc, e momentul să ascultați Mind Architect), așa că l-am luat.

Tot în cutie a așteptat și până am instalat noi bucătăria, după care l-am pus pe blat pentru că asta am văzut întotdeauna și peste tot. Aparatul de cafea pus frumos și la vedere, ușor de accesat și de folosit.

Partea tare a fost că nu a trebui nici măcar să cumpăr capsule pentru el inițial. Cristina și Florin m-au dotat și cu ele. 2 cutii mari și late, una de espresso, una de cafea cremă (zicea cutia). Cum a ajuns prima cutie de latte macchiatto la noi acasă habar nu am. Chiar nu mai știu dacă am cumpărat-o noi pentru că voiam eu să avem mai mult opțiuni sau am primit-o cadou. Nici nu mai contează.

Esențialul este că în momentul în care am făcut primul latte macchiatto, într-un pahar mai mare și transparent ca să se vadă straturile, m-am îndrăgostit. Practic nu mi-am mai dorit nimic altceva de la viață decât să continui să produc această cafea și să o pun pe Instagram :))). Arăta perfect.

Bosch Tassimo

O lume nouă

Problema a apărut în momentul în care am înțeles că nu pot să tot aștept să vină oameni la mine ca să îmi fac eu poze la cafea și să le-o dau lor să bea. Așa că am ajuns să beau un latte macchiatto. Apoi al doilea. Și tot așa până când a început să mi se pară cool. Am fost ca și copiii ăia care încep să fumeze în pauze ca să își impresioneze colegii și dup-aia nu se mai pot lăsa.

Din momentul în care am început să mă obișnuiesc cu gustul, o lume cu totul nouă mi s-a deschis înainte. În primul rând că am putut să mă bucur altfel de cafenelele din Timișoara. Am descoperit o grămadă de chestii noi de băut. Poate nu pare, da non băutorii de cafea sunt mult mai restricționați atunci când ies în oraș decât băutorii de cafea. Sunt prea puține localuri care au oferte super variate în materie de ceai sau ciocolată caldă, de exemplu. Cafeaua, în schimb, e altă poveste.

Am început să testez cafelele prietenilor mei de la Tucano (o ador pe cea cu cocos; e atât de dulce încât zici că nici nu e cafea :)))), de la Manufaktura, care fac un latte macchiato excelent, de la Starbucks care știu, este mega dulce (după cum îmi reamintește constant Came), dar mie așa îmi place. Am descoperit locuri noi în oraș unde cafeau e WOW. Gen pe Alba Iulia la Street Coffee Roasters sau la Narativ. Mamă, ce facea bună am băut la Narativ, aproape că nu mi-a trebuit zahăr deloc :))). Aproape… Și la Guau mai au latte macchiato fain.

Bineînțeles că nu beau cafea numai în oraș. Cafeaua a devenit modul meu de răsfăț, iar cei de la Tassimo au în materie de latte macchiato câteva opțiuni extrem de faine.

momente și cafea

4 tipuri de capsule de latte macchiato de la Tassimo

Atâtea am încercat eu până acum: exact 4 tipuri. Am băut latte macchiato tradițional, ca să zic așa, care a fost destul de bun, fără nimic excepțional sau ieșit din comun. Apoi am băut latte macchiato cu caramel care nu mi-a plăcut deloc. Simțeam mult prea puternic gustul de zahăr ars și nu, chiar nu a fost ce trebuie. De alea am tras cel mai mult.

Când am descoperit varianta cu Baileys am fost complet fascinată. Aceasta este și în prezent pe locul 2 în topul preferințelor mele. Are o aromă mult mai subtilă și mult mai plăcută. Poate de la ideea de alcool :)))), nu știu ce să zic. Cert este că varianta cu Baileys rămâne în top și o voi cumpăra ori de câte ori voi avea ocazia.

Cu toate acestea, favorita mea supremă a fost o varietate de latte macchiato pe care am găsit-o doar în iarnă la Mega Image. Se numește Toffee Nut Latte și este divină. Simți aroma caramelelor cu lapte. Simți nucile ușor prăjite. Este și dulce de la mama natură, pe lângă zahărul pe care îl pun în ea. Și mai împrăștie și o aromă de sărbătoare și fericire în toată casa. I looooove it!

capsulele mele favorite Tassimo

Totuși, de ce beau cafea?

M-am tot gândit la întrebarea asta în ultima vreme. Încă nu simt o NEVOIE să beau cafea. Pot să trăiesc fără mult și bine. Încă nu îmi place la nebunie gustul de cafea. Adică eu o beau extrem de dulce și doar cu lapte sau spumă de lapte.

Deci de ce beau cafea?

Ei bine… undeva în capul meu s-a format o legătură între ideea de răsfăț și cafea. Îmi place la nebunie ca și expresie socială tocmai pentru că a ajuns să fie atât de greu să ieșim la o amărâtă de cafea. Și, evident, îmi place cum arată în poze. Cafeaua are o chestie, frate, a ei. Este extrem de fotogenică și nimeni nu poate nega asta. Dă bine în poze chiar și atunci când nu ai habar să faci forme. Sau poate am petrecut prea mult timp cu Daria

detalii cu cărți și cafea

Țin minte că, la un moment dat, acum muuuuuult timp, eram în oraș. Nu mai știu cu cine sau de ce, dar eram în oraș la o cafenea. Eu am comandat ceai sau ciocolată caldă, ceva aici, iar persoana cu care eram și-a comandat un cappuccino. Evident că acel cappuccino a venit cu o inimă simpatică făcută în spumă și nici nu trebuie să închid ochii pentru a retrăi sentimentul de invidie ce m-a încercat pentru că produsul pe care îl consumam eu nu avea nici o decorațiune fancy.

Cred că tocmai am găsit răspunsul la întrebare. Cred că beau cafea de ciudă :)))).

Tu de ce bei cafea?

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.