Cum a ucis Facebook rochia de seara

rochia de seara

Cand mergem la evenimente, in special la cele de gala, noi, femeile, vrem intotdeauna sa stralucim. Si inainte de toata nebunia cu social media aveam cateva rochii pe care stiam ca ne putem baza. In special daca publicul evenimentelor la care participam era diferit, nici nu trebuia sa modificam tinuta. Puteam purta aceeasi rochie la nesfarsit (daca ne incapea, evident si nu ne plicitiseam de ea :))). Rochia de seara era nemuritoare.

Scump, domnule, scump! Dincolo era mai ieftin!

Problema cu rochiile de seara este ca au devenit din ce in ce mai perisabile si din ce in ce mai scumpe. Raportul purtat/pret a devenit extrem de prost. Daca in trecut imi faceam o rochie de seara pe care dadeam 2-300 de lei (punem la socoteala si materialul) si o purtam la cate 3-4 nunti, acum imi fac o rochie cu 4-500 de lei si o port la un eveniment. Nu conteaza daca urmatorul eveniment se intampla in cu totul al oras. In momentul in care am pus poza pe Facebook este clar ca nu o sa o mai pot purta tinuta respectiva. Si cand spun ca imi fac rochii nu este din snobism, ci datorita faptului ca in magazine pur si simplu nu prea gasesc rochii potrivite pentru silueta mea. Iar cazul meu nu cred ca este singular.

Bine, eu mai sar de la regula rochiei de unica folosinta pentru ca nu imi place sa imi cumpar rochii de seara la nesfarsit. Sunt o investitie proasta si pace. Nici nu are rost sa deschid intreaga dezbatere despre tinutele noastre de petreceri si cat ne costa, cu tot ce inseamna coafura, manichiura, machiaj, intreaga afacere.

Atunci de ce toata agitatia?

Pentru ca suntem vanitoase. Vrem sa ne admire oamenii. Vrem sa fim invidiate de alte femei. Vrem sa fim printese. Vrem sute, mii de likeuri. Si de multe ori pierdem din vedere cate alte lucruri am putea face cu banii pe care ii irosim pe o rochie de seara (sau mai multe… de obicei :))).

Am putea linistite sa ne purtam rochia de seara si sa nu punem poza pe Facebook. Am putea sa ne pozam cu ea, mandre la fiecare eveniment. Dar noi alegem sa ne plangem de fiecare data ca nu avem cu ce sa ne imbracam, iar dulapurile, de cele mai multe ori ne dau pe dinafara de haine.

M-am suparat pe rochia de seara?

Da! Pentru ca am o gramada de nunti in vara aceasta la care, ca orice femeie, nu am cu ce sa ma imbrac :)). Da, am cel putin 3 rochite pe care le-as putea imbraca. Dar pe fiecare am mai purtat-o si pe fiecare am mai pus-o pe Facebook. Si nici una nu este neagra ca sa plec de la premiza ca e clasica little black dress, deci nu se pune.

Asa ca m-am suparat foarte tare pe rochia de seara si nu mai vreau sa o port. O sa ma reprofilez spre ceva mai boem sau spre salopeta mea rosie. Sa vedem atunci cum imi plange dulapul.

Voi aveti dileme din astea sau sunt eu putin nebuna?

rochia de seara

P.S. Nu uitati de #30yearschallenge. Astept provocarile voastre!

P.S. 2: Aceasta poza este de acum 1000 de ani :)))

2 thoughts on “Cum a ucis Facebook rochia de seara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.