Cronicile Wardstone

cronicile din wardstone

Joseph Delaney –

Seria aceasta, cu vraciul, este una dintre preferatele mele. M-am îndrăgostit de ea de la Ucenicul vraciului şi nu m-am mai putut lăsa. Ca un copil în dimineaţa de Crăciun, am devorat fiecare carte. Fiecare m-a făcut mai curioasă şi mai dependentă. Şi, după toate cele 9 cărţi ale seriei, sunt din ce în ce mai curioasă cum o să se sfârşească povestea.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de faptul că această carte a apărut la editura Corint junior. Eu una nu aş recomanda cartea copiilor, cel puţin nu celor mici. Dar e o carte de aventuri şi Alina avea undeva la 12-13 ani când a început să citească seria, deci e accesibilă adolescenţilor.

Să vă spun totuşi despre ce e vorba înainte să o mai lungesc: Tom Ward este al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu şi ucenicul vraciului. Misiunea sa este aceea de a înfrunta forţele răului care bântuie prin Comitat. Ca servitor al luminii, Tom înfruntă vrăjitoare, spirite şi multe creaturi ale întunericului. Dar Tom nu este un ucenic oarecare. El are puteri pe care alţi ucenici nu le-au avut, pe care le poartă în sângele datorită mamei sale şi aliaţi neaşteptaţi. Iar destinul său este unul nebănuit.

Povestea lui Tom, dar şi a vraciului evoluează de-a lungul seriei cum nici nu mă aşteptam. Joseph Delaney chiar are o imaginaţie de invidiat. Vă asigur că iubitorii cărţilor de aventură vor iubi şi Vraciul.

Aici găsiţi mai multe informaţii despre serie. Iar în încheiere vreau să vă asigur că aceasta e genul de carte care te ţine cu sufletul la gură de la prima la ultima pagină. Da, are părţi mai puţin plăcute, dar în lupta Luminii cu Întunericul întodeauna vor exista victime.

P.S. Cânva în toamnă o să apară şi un film realizat după prima carte :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.