Concluzie post stiri

Azi vedeam știrile cu incendiul de la nush ce bloc din Popești-Leordeni. Și, în timp ce vorbeau acolo despre cât de prost era făcut blocu și sunt făcute blocurile în ziua de azi, din nush ce fel de lemn netratat, fără hidrant pe lângă ele și fără paratrăznet, nu am putut să nu mă gândesc la blocul nostru.

Blocul nostru a fost construit în 1987 și e un bloc rezistent, din beton armat. Nu cred că o să se prăbușească prea curând. De fapt, în 25 de ani, a trebuit să schimbăm destul de puține.

Și în timp ce stăteam eu și mă uitam la știri, nu m-am putut gândi decât la următorul fapt: Ceaușescu ăsta, așa rău cum a fost el, a făcut și chestii rezistente tată. Poate blocul meu nu e cel mai bun exemplu, dar Casa Poporului sigur e. Trecând peste faptul că e cea mai mare construcție din Europa și a doua din lume, știați că a fost construită cu materiale 100% românești? Dacă nu exista produsul, se construia o fabrică pentru el. Bine, au fost și multe victime, dar nu vorbim despre ele acum.

În ziua de azi, totul să fie cât mai repede de construit, cu materiale cât mai ieftine și să se vândă la prețuri cât mai mari. E normal așa?

4 thoughts on “Concluzie post stiri

 1. Hapi says:

  Nu este normal
  dar hai sa-ti spun ceva…daca faci un bloc bine izolat si cu materiale scumpe – majoritatea o sa.l aleaga pe ala de langa mai ieftin si eventual cu o tentativa de izolatie si cu fundatie naspa
  De ce?
  De-aia ca se uita sa fie frumos marul si ieftin. Nu conteaza c-are vierme inauntru
  Deci pe cat de vinovati sunt dezvoltatorii pe atat sunt si cei care cumpara si incurajeaza astfel pe toti neseriosii sa se apuce de „afaceri” imobiliare cu 15 mii de euro luati imprumut

 2. Yamasha says:

  E normal…in ziua de azi se cauta cantitatea, nu calitatea in orice domeniu. Nu mai intereseaza pe nimeni sa fie de durata…cu cat mai des sunt schimbate, cu atat mai repede se investesc bani si…sunt cheltuiti alti bani.

 3. Andra says:

  E adevarat ca se cauta cantitatea, da cum sa fii atat de… superficial cand vine vorba de casa ta? pentru care mai faci si credit la banca pe urmatorii 30 de ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.