Cartea norilor

– Chloe Aridjis – 

De la Oana am primit cartea și îi mulțumesc pentru ea, dar trebuie să recunosc că nu a fost deloc genul meu de carte. Ea e foarte frumoasă și bine scrisă, ba chiar, după ce am citit-o, am ajuns să-mi doresc și mai mult să văd Berlinul. Totuși, e foarte multă descriere în Cartea norilor, multă introspecție din partea personajului principal și acțiunea se miscă destul de greoi.

Cartea norilor prezintă povestea Tatianei, o tânără mexicancă, locuitoare a Berlinului de peste 5 ani. Tatiana este o persoană retrasă, solitară chiar, care pare să plutească prin viață, mai mult decât să o trăiască efectiv. Viața Tatianei pare să se schimbe în momentul în care își găsește o slujbă nouă în casa unui bătrân istoric.

Totuși, Berlinul este un oraș plin de mister și încărcat de istorie, care ajunge să-i ofere o nouă perspectivă asupra vieții.

Nu vreau să spun mai multe pentru că atunci aș spune tot. Cartea merită citită mai ales pentru atmosfera pe care o crează. Dacă nu o să doriți din tot sufletul să vizitați Berlinul după ce citiți cartea asta, sunteți oameni mai puțin impresionabili decât mine.

Dacă preferați cărțile de acțiune, nu o citiți pentru că o să vă plictisească. Dacă vă plac descrierile și introspecția, e perfectă pentru voi. Dacă vreți să intrați în atmosfera berlineză, e perfectă pentru voi.

3 thoughts on “Cartea norilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

În 10 ani de blogging am învățat 10 lecții prețioase care sigur te vor inspira.
Descoperă-le în primul meu ebook!
Descarcă gratuit ebook-ul
"Pierdută în blogosferă"