Anonymous

Niciodată nu am fost o fană a istorie pentru că istoria înseamnă povești și poveștile nu sunt întotdeauna adevărate. 

Anonymous spune povestea lui Shakespeare puțin altfel. Plecând de la premiza că niciuna dintre piesele lui Shakespeare nu au fost scrise cu mâna lui, se ridică întrebarea dacă nu cumva altcineva a scris operele care-i sunt atribuite celui mai cunoscut dramaturg englez. Într-un context politic incert, în care regina Elisabeta I nu are nici un succesor legitim, iar apele politice sunt din ce în ce mai tubluri, ar putea oare contele de Oxford, Edward de Vere, să fie în spatele pieselor lui Shakespeare?

Nu o să vă spun la ce concluzie ajunge filmul pentru că i-aș strica tot farmecul, dar așteptați-vă la câteva surprize dacă hotărâți să-l vizionați.

Ceea ce mi-a plăcut la filmul acesta e modul în care sunt create personajele, modul în care este redată atmosfera acelei perioade. Gelozia, setea de putere, fățărnicia, invidia, chiar și o oarecare inconștiență din partea monarhului, toate crează un tablou perfect. Poate acesta e doar un film, dar sunt sigură că, pe la 1600, la curtea engleză și nu numai, exact așa se trăia.

Acestea fiind spuse, vă recomand Anonymous pentru că este un film captivant, care te poartă în timp și îți oferă o nouă perspectivă asupra unui subiect care nu are vârstă.

Poza e luată de pe imdb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.