Cinciş

Nu, nu am plecat la plimbare. Weekendul acesta îl petrec cuminte acasă la mine :P. Dar nu pot să nu îmi amintesc de zilele de vară în care mă plimbam nestingherită cu Alina.

Mult timp mi-am dorit să fac un road trip la Cinciş. De fapt aş fi vrut să stau acolo cu cortul, dar încă nu s-a putut. Poate la anu’, cine ştie :))). Mai creşte şi Alina, are voie să facă mai multe :D.

V-am cam băgat în ceaţă? :)))

Cincişul e un lac din judeţul Hunedoara, undeva în munţi, la vreo 30 de km de Hunedoara. Drumul până acolo e destul de bine semnalizat şi bun. Lacul e foarte mare şi pe malul lui puteţi găsi un camping foarte fain, unde se poate sta cu cortul sau la căsuţe, dar şi un complex hotelier, cu 3 vile superbe şi piscină (în cazul în care un lac întreg nu e suficient, dar 1 pe 2 de apă fac diferenţa :D).

Pe lângă bălăceală, la Cinciş se poate pescui sau puteţi să vă daţi cu barca sau hidrobicicleta pe lac. Am văzut chiar şi un tip cu un jetsky. În rest, lumea făcea grătare, picnic, atmosfera era super relaxantă. Aşa mi-ar fi plăcut să stau acolo mai mult. Parcă timpul se oprise în loc într-un unic moment de fericire. Până şi Alina era super relaxată şi zen :))). Neapărat trebuie să mai mergem acolo.

Şi dacă nu vă conving poveştile mele, ştiţi cum se spune: o imagine valorează 1000 de cuvinte :)).

Cincis

Cincis

Cincis

Cincis

Cincis
Camping Ledo

 

Cincis
Complex turistic Ovidiu

Cam astea sunt. În  ziua aceea, când am plecat de acasă, nu mi-am luat costum de baie pentru că era înnorat. Când am ajuns însă la Cinciş, soarele era atât de puternic şi apa atât de caldă încât nu m-a lăsat sufletul să nu fac o baie :D.

Deci? Ne vedem pe acolo? :))

4 thoughts on “Cinciş

  1. Vienela says:

    Andra, parca nu ai trai in Romania. Nu stiu unde gasesti tu locurile astea de poveste, ca nu am mai citit la nimeni despre ele si nici poze atat de frumoae nu am mai vazut! In general, oamenii cauta locurile deja cunoscute, uitand cate minuni se adapostesc prin locurile neumblate.

    • Andra says:

      :))) Vienela, nu stiu cum le gasesc exact, dar ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru toate locurile minunate pe care am ajuns sa le vad. Multe dintre ele sunt in Tara Hategului sau in zona aceea, aproape de Salas, de sufletul meu :D. Si sa stii ca de cate ori descopar un loc mai putin cunoscut, bucuria mi-e cu atat mai mare pentru ca pot impartasi oamenilor un loc cu totul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.