3 filme şi-un serial

E duminică şi refuz să mă gândesc la problemele care apasă ţara. Prefer să rămân în Andraland, sa îmi amintesc de filmele drăguţe ce le-am văzut şi să visez la cei mai frumoşi tenişi pe care i-am ochit ieri la Leonardo :D.

O să încep cu We’re the Millers pentru că l-am văzut aseară şi mi-a plăcut  foarte mult. E genul de film light pe care persoanele peste 15 ani îl pot vedea oricând şi sigur le va aduce zâmbetul pe buze. E genul de poveste trasă de păr care nu are cum să se întâmple, dar şi dacă s-ar întâmpla ar fi cea mai drăguţă. Iar Jennifer Aniston joacă super bine şi are ocazia să arate cât de sexy e.

Povestea? David e un traficant de droguri care ajunge să fie jefuit de nişte bagabonzi şi, ca să-şi achite datoria faţă de furnizorul lui, este obligat să aducă ceva iarbă din  Mexic. Pentru a putea trece nedetectat la graniţă, el îşi… găseşte o familie. Rose, stripteuză de meserie, devine mamă iubitoare, Kenny, părăsit de mama sa, ajunge să fie fiul celor doi, iar Casey, care a fugit de-acasă, fiica. În rolurile lor de turişti neştiutori plecaţi să exploreze într-o rulotă, cei 4 reuşesc să treacă nestingheriţi de graniţă, să ia marfa şi să treacă înapoi. Însă lucrurile se complică în momentul în care află că de fapt au furat iarba de la un traficant mexican periculos.

Filmul este presărat cu schimburi de replici acide, dar haioase, personaje care mai de care mai colorate şi situaţii dintre cele mai hazlii. Motivul pentru care nu este recomandat copiilor nu cred ca e neapărat limbajul licenţios, ci mai ales o anumită scenă cu genitalii umflate de muşcătura unui păianjen uriaş :D. Dar adulţii nu au de ce să se ruşineze, ci se pot bucura de aproape 2 ore de râs în hohote.

ripd  Next, un film de acţiune pe care mi-am dorit să îl văd mai ales datorită lui Ryan Reynolds. Şi trebuie să recunosc, am fost plăcut surprinsă de dinamica dintre el şi Jeff Bridges. Dacă oricare dintre ei ar fi fost schimbat, sunt destul de sigură că filmul nu ar mai fi avut acelaşi farmec.

R.I.P.D. e un film de acţiune care prezintă un poliţist corupt din Boston, Nick (jucat de Ryan), care moare şi, pentru a nu ajunge în Iad, este încorporat în departamentul de poliţie al cerului, care se ocupă cu prinderea sufletelor ce reuşesc să fugă de judecată şi închiderea lor, asigurând astfel liniştea oamenilor de pe Pământ. Aici îi este destul de greu să se adapteze noului său statut, mai ales pentru că despărţirea de soţia sa a fost una foarte abruptă, iar noul său partener nu este cel mai binevoitor. Dar când Nick şi Roy dau peste un plan de distrugere a Pământului, îşi lasă problemele de-o parte şi cooperează pentru rezolvarea problemei.

Ideea filmului e foarte trasă de păr, dar e exact genul de film de acţiune la care te uiţi şi nici nu îţi dai seama cum trece timpul, ba mai e presărat şi cu tot felul de momente hazlii,  care nu au cum să nu te facă să zâmbeşti. Iar Mary Louise Parker joacă super bine, cred că dintre toate rolurile ei acesta mi-a plăcut cel mai mult.

Urmează Elysium, care m-a impresionat la trailer, dar m-a dezamăgit profund  când l-am văzut. Nu ştiu exact ce nu mi-a plăcut la el. Poate că trebuia să înţeleg mai mult din poveste, dar am fost eu prea grea de cap. Oricum, trebuie să vă spun încă de la început că au explodat mult prea mulţi oameni. Şi aşteptam mai mult de la Jodie Foster şi de la Matt Damon. Întotdeauna am avut o părere mai bună despre ei. Plus că toată ideea filmului era atâââââât de trasă de păr… până şi modul în care vorbeau fiecare. Adică ăia săraci, care trăiau pe pământ, vorbeau spaniola, iar bogătaşii de pe Elysium vorbeau doar franceză şi engleză. Pe bune? Ar putea să fie mai evident mesajul?

În fine. Să vă povestesc despre ce e vorba: într-un viitor îndepărtat, săracii trăiesc îngrămădiţi pe Pământ, vai şi-amar de ei, iar bogaţii o duc bine, merci, pe Elysium, un satelit artificial, unde nu au parte de boli, războaie, nimic.  Ba chiar se bucură de un fel de maşinărie care îi vindecă de absolut orice, putând să trăiască practic pentru totdeauna. Bun! Totul se schimbă când Max (Matt Damon) se otrăveşte cu radiaţii şi îşi pune în minte să ajungă pe Elysium ca să se vindece. Decizia lui coincide cu o posibilă lovitură de stat dată pe Elysium de Jodie Foster, ceva ministru al apărării care vroia să fie preşedinte. Evident că lucrurile o iau foarte razna când Max fură programul de restartare a computerului central de pe Elysium. De aici aş fi spoiler dacă v-aş spune :P.

Cam asta e. După cum spuneam, mie nu mi-a prea plăcut. Mai ales finalul mi s-a părut groaznic. Şi toţi oamenii ăia explodaţi… să fim serioşi.

 Şi, ultimul, dar nu cel din urmă, pentru cei cu mai mult timp liber, este un serial care mie mi-a plăcut foarte mult: The White Queen. Dacă la început m-am uitat la ele pentru rege (pe Max Irons l-am mai văzut şi în The Hoast şi mi-a plăcut foarte mult de el :D), pe parcurs filmul m-a prins şi chiar am fost curioasă cum o să se încheie.

Acţiunea serialului se petrece în Anglia, în timpul Războiului Rozelor. Edward de York ajunge rege şi se îndrăgosteşte nebuneşte de o fată din popor, văduvă, Elizabeth Rivers, cu care se şi căsătoreşte, împotriva voinţei sfătuitorilor lui. Ajunsă la curte, Elizabeth, împreună cu regele, trebuie să înfrunte tot felul de comploturi şi dificultăţi pentru a-şi păstra coroana.

Mie mi-au plăcut în primul rând mult actorii. Şi seria nu e foarte lungă, are doar 10 episoade, deci a fost usor de vizionat şi m-a ţinut în priză. A fost foarte interesant de văzut cât de puternică era lupta pentru coroană, cum se rupeau de uşor alianţele, cum vroia fiecare să ajungă la putere, dar le era extrem de greu să şi păstreze acea putere. A fost şi mai interesant să văd câte sacrificii presupunea funcţia regală. Regina trebuia să accepte o grămadă de tâmpenii din partea regelui doar pentru că era rege. Regele trebuia să facă o grămadă de compromisuri pentru a-şi putea menţine alianţele. Trăim cu toţii cu impresia că dacă eşti conducător poţi face orice vrei, dar am ajuns la concluzia că nu e chiar aşa.

Cam astea ar fi recomandările mele. Le aştept pe ale voastre. Sper că aţi avut parte de un weekend minunat.

2 thoughts on “3 filme şi-un serial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.