Cele zece mii de dorinte ale imparatului

Autor: Jose Freches

De la Daniele Steele la 50 Shades of Grey a fost un fel de seceta in literatura erotica, iar trecerea una extrem de brutala. Bineinteles ca dupa ce E.L. James a deschis cutia Pandorei cu incursiunea sa in lumea dominatorilor si a supusilor, multi au fost cei ce i-au calcat pe urme. Deci sa descopar Cele zece mii de dorinte ale imparatului a fost o adevarata surpriza pentru ca, desi apartine in mod clar literaturii erotice, aceasta carte are ceva din pudoarea Orientului indepartat.

Povestea

Ce legatura exista intre imparatul Chinei, doi tineri virgini, 4 curtezane si o jucarie ce te poate transforma in stapanul tuturor femeilor? Aparent nici una. Insa in momentul in care Yadil este adusa in fata imparatului nu stie ca viata sa si a celei mai bune prietene urmeaza sa se schimbe in totalitate. La fel, atunci cand Dreptinainte Mergatorul primeste din partea curtezanei ce il aduce in randul barbatilor un obiect necunoscut, nu stie ca destinul si-a pus rotile in miscare pentru a-l aduce fata in fata cu iubirea vietii lui.

Impresii

Cartea aceasta nu exceleaza la capitolul fir logic al actiunii, dar acest lucru nu pot spune ca m-a deranjat pentru ca au fost mai multe aspecte pozitive. In primul rand m-a amuzat teribil numele eroilor si modul in care se refereau la tot ce tinea de reproducere. Intru cat este vorba despre o reeditare a unui text din vechinm, ale carui personaje trebuiau sa aiba identitatea ascunsa, autorul a fost deosebit de inventiv. Unde ati mai gasit personaje care sa se numeasca Mireasma Gingasa, Floare Rara, Pensula Rosie sau Dreptatea Legii (acestea fiind doar cateva exemple)? Cat despre actul sexual, sa spunem ca in China lui 1600 acesta era descris foarte poetic. Si daca va intrebati cam cat de poetic, vreau sa va intreb ce credeti voi ca este Tija de Jas sau Valea Trandafirilor :))).

Trecand peste aspectele erotice, mi-a placut faptul ca aceasta carte prezenta un tablou foarte detaliat al vietii Orasului Interzis. Nu pot spune ca am avut vreodata cine stie ce fascinatie pentru cultura chineza, in afara de dorinta evidenta de a pasi pe Marele Zid, insa acum o gasesc mult mai intriganta. Si imi doresc cu atat mai mult sa vizitez China.

Oficial il detest pe Confucius, in urma citirii acestei carti. Pana acum nu stiam acest lucru, dar se pare ca el credea ca femeia este o fiinta inferioara creata pentru a satisface dorintele barbatilor. Orice initiativa din partea ei trebuie extirpata, ca un cancer. Si ar fi de preferat ca aceasta sa vorbeasca doar cand barbatul i se adreseaza. Va dati seama ca feminista din mine a facut un mic atac cerebral citind aceste randuri. Mai ales in conditiile in care cei mai multi chinezi traiau dupa aceste principii si nu stiu daca nu cumva o mai fac si acum. Pentru ca, dupa cum bine stiti, in ciuda avansului tehnologic, aceasta tara continua sa fie extrem de traditionalista.

Concluzii

Aceasta carte o recomand cu mare drag persoanelor peste 18 ani :))). Continutul este prea explicit pentru copii, desi copiii din ziua de azi stiu ceva mai multe in materie de sex decat am vrea noi sa credem. Dar mai ales pentru doamne se va dovedi o lectura extrem de savuroasa, care nu are cum sa nu va dea cateva idei :D.

Spor la citit!

P.S. Coverul e luat de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.