Cartea viitorului

Cecelia Ahern – 

Am început să fiu o adevărată fană a acestei autoare, dar dintre toate cărţile ei citite până acum, cred că aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Povestea e atât de frumoasă, atât de reală şi atât de plină de învăţături. Cred că ar trebui să fi cel mai bătut în cap om din lume să citeşti cartea asta şi să nu rămâi cu absolut nimic.

Tamara Goodwin este o adolescentă răsfăţată care are absolut tot ce îşi doreşte şi nu apreciază nimic. Crede că totul i se cuvine, că lumea a început şi se termină cu ea, că nimeni nu merită preţuirea sau respectul ei. Şi cum se întâmplă de obicei când nu preţuieşti ceea ce ai, Tamara ajunge să piardă tot: lux, comodităţi, dar cea mai mare pierdere este a tatălui său. Obligată să o ia de la capăt, alături de o mamă care nu îşi poate asuma rolul din cauza durerii, în casa unor rude îndepăratate ce par să ascundă o sumedenie de secrete, Tamara îşi găseşte refugiul într-o carte ciudată, ce îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Pentru prima dată, este obligată să se confrunte cu consecinţele alegerilor sale.

Cred că aş putea clasifica foarte uşor cartea asta la categoria bilguns-romanum. Pe parcursul ei, eroina este obligată să se maturizeze şi să înfrunte de una singură nesiguranţa şi vinovăţia ce o copleşesc odată cu moartea tatălui său, neputinţa de a-şi ajuta mama şi secrete din trecut ce se întorc să o bântuie.

Mi-a plăcut mult de tot cartea pentru că e super captivantă. Citeşti pagină după pagină şi eşti din ce în ce mai curios ce secret ascund Arthur şi Rosaleen. Iar în momentul în care începe să fie dezvăluit eşti aşa… WOW… pe bune?

La început nu mi-a plăcut de Tamara, dar pe măsură ce ea se maturizează, a început să-mi fie din ce în ce mai dragă. Şi sunt sigură că aşa o să se întâmple şi în cazul vostru… dacă veţi citi cartea. Plus că veţi sta să vă gândiţi de două ori la consecinţele faptelor voastre.

De fapt, cred că această carte ar trebui să fie lectură obligatorie pentru toţi adolescenţii :D.

2 thoughts on “Cartea viitorului

  1. Aliceee Traveler says:

    DA DA, putina educatie pentru adolescentii de bani gata nu strica!
    Ps cartea de la tine a fost super!!! am devorat-o in 2 zile
    Si Ps 2: iti recomand un film bun peaceful warrior are putin legatura cu acest articol! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.