Care-i faza cu mass-urile?

Nu înțeleg de ce unii oameni nu au nimic mai bun de făcut și trimit mass-uri, care mai de care mai sinistre.

Cele mai horror sunt cele în care la sfârșit ești amenințat că îți moare mama sau mai știu eu ce pățești. Pe locul 2 sunt cele în care ți se spune că o să ți se întâmple ceva extraordinar dacă îl trimiți mai departe.

Să nu trebuie să uităm mass-urile „umanitare”. Nu se poate să nu știți despre care vorbesc: cele care solicită ajutor pentru cine știe că bolnav de cine știe ce boală semi-incurabilă sau (tipul 2) cele în care se oferă tot felul de chestii care ar ajuta la boli grave. Știu că ați primit și voi pentru că și eu am primit și trimis mai departe de vreo 2 ori, but not any more. Poate că sunt eu lipsită de suflet, dar mi se par așa puțin credibile. Adică… să privim situația obiectiv: la câte porcării se trimit de obicei prin mass-uri, cine mai crede că într-adevăr cineva are nevoie de ajutor?

Eu una am ajuns să nu mai cred. Și asta mi se pare foarte foarte trist. Am ajuns insensibilă la situații atât de tragice și lucrul acesta este foarte trist. Dacă nu mai am încredere în oameni când vine vorba de situații așa tragice, cum să mai am în alte condiții?

Și un caz special care nu trebuie uitat, mass-urile de salut și noapte bună. Nici nu mai țin minte la câți le-am dat ignore pentru genul acela de mass-uri. Să fim serioși, dacă îi pasă cuiva că ai intrat pe mess, intră pe tine pentru că vede că ai intrat. Și dacă vrei tu neapărat să vorbești cu cineva, abordezi tu persoana respectivă. Nu e nevoie să anunți pe toată lumea din listă că ești pe mess, cu atât mai puțin că ieși. We really don’t care.

Nu înțeleg fascinația oamenilor pentru mass-uri, dar mă distrează la culme cei care trimit mass-uri și se scuză. „l-am primit și eu”, „nu vreau să risc”. Ce contează că-ți pare rău? L-ai dat mai departe, nu? Lasă ipocrizia că nu ești cu nimic mai bun ca cel care ți l-a trimis prima dată.

Sunt curioasă totuși de ceva: dacă primești înapoi mass-ul pe care tocmai l-ai primit, îl trimiți din nou la toată lista? Horror!

Sincer, explicația mea e destul de simplă: oamenii care trimit mass-uri pur și simplu au nevoie disperată de atenție.

Să nu credeți că sunt rea. Dacă aveți alte explicații, sunt deschisă la a le auzi :D.

One thought on “Care-i faza cu mass-urile?

  1. ciresica says:

    e aceeasi faza ca si cu mail-urile de genul asta…poate din lipsa de ocupatie, de plictiseala, eu stiu…personal, pot sa numar pe degetele de la o mana de cate ori am trimis mass-uri de cand am mess, adica de ceva ani buni :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.