Iubesc apa!

Şi nu o iubesc de ieri de azi, o iubesc de când mă știu. Am învățat să înot de când eram mică. Am mers la mare de când eram mică. Am avut râul lângă mine la Sălaș, apoi Streiul și am evoluat spre baraj.

Ce-mi place la apă?

Îmi place puterea ei. Este cel mai puternic element. Nimic nu poate opri apa dezlănțuită: focul este stins de apă, vântul nu bate în apă, iar pământul stă liniștit și așteaptă ca apa să treacă.

Apa te înconjoară, te protejează. Apa este ca o mamă care-și protejează copiii. Îi susține, le dă viață. Niciodată nu mă simt mai liniștită, mai calmă, mai protejată decât atunci când fac pluta. Parcă lumea nu mai există. Sunt doar eu, gândurile mele și apa.

Și cel mai bine e să fie întinderi mari de apă. Unde să pot fi doar eu, cu gândurile mele.

Detest strandurile. Parcă apa e închisă într-o cușcă. Atât de mulți oameni îi răpesc tot farmecul.

Sunt egoistă și vreau apa doar pentru mine.De asta îmi place marea sau barajul. Acolo mă pot îndepărta de lume dacă vreau. Două trei mișcări și sunt numai eu. Pentru că e destulă apă pentru toată lumea.

La maree cam la fel. Bine, nu prea mai e de mers la mare la noi, dar din lipsă de altceva, merge.

La bulgari în schimb e superb. Apă curată, limpede, găsești chiar și vietăți în ea (micuțe, nu cine știe ce, stați liniștiți). La noi, dacă ai noroc să fie marea limpede, poți zice mulțumesc, Doamne. Că nisipul e la ordinea zilei, ca să nu mai zicem de alge.

Și în Mediterană m-am scăldat odată :)). A fost așa frumos… așa diferit. E|rau inclusiv pietre în Mediterană, ditamai bolovanii. Dar apa era superbă, limpede limpede. Nu o să o uit niciodată.

Dar am deviat de la subiect.

Dacă nu pot avea o întindere mare de apă numai pentru mine, îmi place baia cu spumă. Iubesc baia cu spumă. Nimic nu e mai relaxant într-o seară rece de iarnă decât baia cu spumă. Și dacă e să fie și un jacuzzy :D, viața nu ar putea fi mai frumoasă.

Aștept să vină vara… vara mea la baraj… vara mea la strei… vara mea la mare… vara mea de admirat lacurile și râurile din Retezat.

Iubesc apa!

2 thoughts on “Iubesc apa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.