Bella Italia

Vara asta am avut ocazia să vizitez din nou o țară deosebită: Italia.

Am stat într-un camping, lângă Venezia, Camping Village Alba D’Oro, condițiile fiind extraordina, căsuțe de câte 2, 3 sau 5 persoane, dotate cu baie proprie si aer condiționat. Mai dispuneam de o piscină, restaurant, internet, magazin, orice ne dorea inima, inclusiv discotecă.

Prima zi am petrecut-o la piscină sau în jaccuzzi, exista și asa ceva :D. A doua zi am fost în Venezia. Cel mai ușor e cu mijloacele de transport în comun, iar acestea puteau fi accesate foarte ușor de lângă camping. Spre San Marco am mers cu vapporetto, biletul pentru 12 ore pe orice mijloc de transport costând 16 euro. Călătoria cu vapporetto a fost extraordinară, ne-a dat ocazia să admirăm Gran Canalle și arhitectura superbă, specific italiană. De asemenea, am avut ocazia să admirăm numeroasele bărci care împânzeau pontoanele și canalul, bărci personale, taxiuri, gondole, chiar și dricuri. Iar pentru buna circulație navală existau chiar și semne de circulație.

San Marco era împânzită de turiști și de buticuri de suveniruri. Măști colorate, magneți, vederi, evantaie și multe altele ne făceau cu ochiul de pe standuri. Bazilica San Marco domina piața, dar nu am vizitat-o pentru că era o coadă de 200 m. Am preferat să o admirăm de afară și să ne plimbăm pe străduțele lăturalnice. Pe una dintre acestea am găsit și Puntea Suspinelor, locul prin care condamnații la moarte treceau de la Palatul Dogilor sper execuție.

Din San Marco ne-am îndreptat spre Murano, insula făuritorilor de sticlă. Din nou ne-am relaxat în vapporetto, iar la sosire am fost îndrumați spre un atelier de sticlărie situat exact în port. Acolo am fost întâmpinați de un italian foarte entuziasmat care ne-a fost ghid în timp ce asistam la procesul de producere a minunatelor obiecte decorative din sticlă de Murano. Sub ochii noștrii uluiți, din mâinile iscusite, în doar câteva minute au apărut vaze pentru flori și căluți de sticlă. Alte suveniruri am cumpărat din magazinul de prezentare, unde ni s-a făcut și o reducere substanțială, iar eu am primit un cadou pentru că am ajutat cu traducerea din engleză în română 😀 (eram un grup mai mare de români).

A doua zi am vizitat Padova și Verona. În Padova obiectivul era Bazilica Sfântului Anton. Totuși, până am găsit-o, am văzut și Catedrala Sfintei Giustine (unde erau moaștele evanghelistului Luca) și ne-am plimbat puțin prin oraș. Bazilica Sfântului Anton era uriașă, iar regulile de vizitare destul de stricte. Ceea ce m-a impresionat au fost numeroasele relicve pe care le adăpostea, printre care și o bucată a Sfintei Cruci, și un magnoliu gigantic, cu florile cât palmele mele împreunate.

A urmat Verona, unde vroiam să vedem casa Julietei și balconul unde i s-a jurat iubire eternă. Până să ajungem însă la destinație, am dat peste Arena locală, în fața căreia erau două care alegorice, unul egiptean, iar celălalt japonez. De asemenea, am găsit niște fete foarte drăguțe care făceau promoție la suc și de la care am primit suc pe gratis :D. Apoi am ajuns și la casa Julietei, ai cărei pereți erau tapetați cu declarații de dragoste. Nu am prea înțeles eu de ce oamenii își spun iubirea Julietei, pentru că ea nu a avut parte de cea mai fericită poveste de dragoste, dar monkey see, monkey do :D, așa că am lăsat și eu un mic bilețel :P. În următoarea oră am hoinărit pe străduțele Veronei. Am admirat arhitectura, magazinele, piațetele. Am mâncat pizza și înghețată.

Italia a fost un vis de o frumusețe rară. Să mă pot bucura din nou de atmosfera aceea caldă și familiară a fost o bucurie de care nu credeam că voi mai avea parte prea curând. Dacă puteți, vizitați Italia, orice parte a sa. Este o țară absolut minunată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.