Beasts of the Southern Wild

După cum s-ar putea să vă mai amintiţi, duminică seara m-am uitat pe  PRO Cinema la Beasts of the Southern Wild. Filmul nu e exact genul meu… deşi ar greu să definesc ce înseamnă genul meu în materie de filme… dar era nominalizat la Oscar şi fetiţa care joacă rolul princal e o scumpă, plus cea mai mică actriţă ever nominalizată la premiul Oscar pentru rolul principal.

Filmul spune povestea unei fetiţe care trăieşte doar cu tatăl său. Pe măsură ce starea de sănătate a acestuia începe să se înrăutăţească, lumea ei este lovită de tot felul de calamităţi, iar ea trăieşte cu impresia că nişte monştrii preistorici sunt pe urmele ei. Şi singura persoană la care Hushpuppy caută ajutor este mama ei, care a părăsit-o (cel puţin aşa am înţeles eu) când era bebeluş. 

Nu aş vrea să vă dau prea multe detalii în ceea ce priveşte acţiunea, însă vă pot spune că filmul este trist, dar destul de tandru. Este un film care arată puterea inocenţei şi a copilăriei. Este un film despre iubire şi acceptare.

Pe mine m-a uimit modul atât realist în care a jucat Quvenzhane Wallis. Fetiţa aceasta, la doar 9 ani, ar putea să da lecţii unor actriţe deja cunoscute şi foarte bine plătite. Chiar şi numai pentru ea merită să vedeţi filmul.

Iar dacă l-aţi văzut… aştept părerile voastre :P.

3 thoughts on “Beasts of the Southern Wild

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.