Arad Fashion Days

Arad Fashion Days

Am așteptat cu maxim interes Arad Fashion Days. Nu doar pentru că Paul Micșa, alături de toată echipa de organizatori, îmi sunt super dragi. Nu doar pentru că am aflat, într-o oarecare măsură, dedesubturile evenimentului. Ci în principal datorită modei. Evenimentul a reunit câteva dintre numele mari ale modei Românești și a reușit să depășească toate așteptările mele – care erau oricum destul de mari.

Locația

Arad Fashion Days a avut loc într-una dintre cele mai frumoase locații în care am fost până acum: Filarmonica din Arad. Clădirea este superbă, construită în stil baroc, are o eleganță aparte și chiar dacă ești îmbrăcată în blugi și o bluză, tot te simți ca o prințesă atunci când îi calci pragul.

Nu cunoșteam clădirea sau nu mi-o aminteam, așa că în momentul în care a apărut maiestuoasă în fața mea, am rămas puțin cu gura căscată. Scările și coloanele ei mă făceau să mă simt mică, dar și puțin Serena on the steps of the MET (dacă nu ați văzut Gossip Girl puteți sări peste această referință :))). Și începusem puțin să regret că nu am o rochie de bal în care să mă pozez.

https://www.foxbackdrop.com/collections/easter-backdrops

Backstage

Am ajuns devreme la Arad și am avut ocazia să mă bucur de întreaga atmosferă din backstage and OMG, am avut de ce să mă bucur :))). În backstage era nebunie. Modele peste tot, oameni la make-up, oameni care fugeau dintr-o parte în alta, haine peste haine în zona dedicată designerilor.

Nu mi-a venit să cred că sunt în backstage la un astfel de eveniment. Nu mi-a venit să cred cât de mare este evenimentul. Am mai zis că mi-a depășit așteptările, dar trebuie să mă repet. Experiența a fost… eye opening? Cred că pot spune asta, da. Mi-a deschis ochii și m-a făcut să înțeleg că nu greșesc atunci când mă îndrept tot mai mult spre modă pentru că este un domeniu absolut fascinant.

https://www.niawigs.com/collections/straight-lace-wigs

The shoot

Dacă tot am ajuns așa devreme la Arad, numai bine am putut participa și la o ședință foto ce sper, fingers crossed, sper să apară cât de curând și în Elle. Ea a avut ca și protagoniste 4 modele ce purtau creațiile lui Paul Micșa. OMG! Când am văzut prima oară kimono-urile create de Paul… am rămas cu gura căscată. Ca și Arad Fashion Days, au fost mai mult decât mă așteptam. Habar nu am de câte ori am zis acest lucru în aces articol, dar nu am ce face dacă totul a fost la superlativ.

Totuși, după ce am depășit fascinația pentru piesele propriu-zise, nu am putut să nu mă holbez efectiv la modul în care pozau modelele. Ca și fashion blogger aspirant, am avut ce să învăț și mi-am dat seama că încă sunt… undeva sub nivelul mării. Să mă numesc începătoare într-ale posingului este foarte puțin și foarte permisiv. Dar vom merge mai departe cu acest cuvânt.

Arad Fashion Days

De ce spun asta? Pentru că fetele alea, pe lângă o mobilitate și o lipsă de inhibiții de invidiat, știau cum să stea. Fotograful spunea schimbă și ele erau deja în altă poziție, aveau deja altă expresie facială. Eu fac 3 poze și deja m-am plictisit sau nu mai știu cum să stau. Ele au făcut sute de poze în doar… 3 ore? Profesioniste, ce mai.

Abia aștept să văd cum au ieșit pozele. Dacă eu am reușit să prind niște cadre geniale cu telefonul, păi cele făcute cu aparatul foto sigur sunt out of this world!

Arad Fashion Days
Even when they were not posing, they were posing…

The show

Din păcate, îndatoririle civice pe care de bună voie mi le-am asumat m-au obligat să particip doar la prima seară de Arad Fashion Days. Totuși, spectacolul pe care l-am văzut chiar a meritat titlul de ”regal de modă” oferit de către organizatori.

Mi-ar lua o mică eternitate să vorbesc despre fiecare show în parte, deși aș putea să o fac fără nici o problemă. Totuși, voi încerca să păstrez limita decenței în materie de cuvinte și să vă povestesc câte ceva despre favoritele mele… adică aproape toate 😀 :))).

Cătălin Botezatu a deschis Arad Fashion Days cu o colecție haute couture care m-a lăsat cu gura căscată. Pe lux și opulență, după cum ar spune una dintre vloggerițele pe care le urmăresc, am văzut cele mai spectaculoase ținute inspirate de regatul animalelor. Rochii lungi, trene, pelerine, accesorii pentru cap ce te lăsau cu gura căscată, totul era aranjat la perfecție. Până la urmă vorbim despre Cătălin Botezatu (care mi-a dat și regram… ca să știți :)))).

Arad Fashion Days

Ștefan Muscă a fost puțin cam avangardist pentru stilul vestimentar pe care îl abordez eu, însă pot spune că a avut și piese ce mi-au plăcut. Viitorul sună bine pentru moda românească :D.

Rochia mea favorită a venit de la Clara Rotescu și mi-a plăcut mai mult decât rochiile lui Juan Boleco, ceea ce nu credeam că se poate întâmpla. Dacă nu vă mai amintiți cum îl ridicam în slăvi pe Juan Boleco, găsiți articolul aici, însă Clara s-a descurcat și mai bine. Rochiile mari m-au dus cu gândul la Spania și la flamenco, iar detaliile de pe ele au făcut deliciul serii.

Colecția completă a lui Paul Micșa a fost pur și simplu WOW. Vreau toate piesele, inclusiv cele destinate bărbaților le vreau pentru Flavius :)). Mi-au plăcut materialele și balerina uriașă ce a deschis prezentarea. Dar cel mai mult mi-a plăcut atitudinea modelelor care se opreau în tot felul de poziții pentru poză. Arătau mega fain. Mega fain! Cât despre mireasa colecției… Teodora arăta magic și purta cea mai cool… over the top… rochie/kimono/why is your booty bare/Paul you are amazing and a little bit crazy/this is fashion chestie :))). Cert este că omul este extrem de creativ și abia aștept să văd ce va face în continuare.

Arad Fashion Days

Andreea Cuciureanu și al său Laic Couture m-au luat cu totul prin surprindere. Colecția prezentată la Arad Fashion Days a fost una serioasă, cu multe tonuri de maro, ce mi-a plăcut la nebunie. Aș putea da vina pe pantalonii extrem de fluizi, pe care i-am tot văzut pe Pinterest și de care m-am cam îndrăgostit. Sau pe hainele oversized… care, spre disperarea mamei mele, sunt super aproape de sufletul meu :))). Cert este că mi-a plăcut maxim colecția Andreei și este ceva ce, contrar tuturor așteptărilor mele, aș adora să port.

Tot la capitolul rochii WOW s-au încadrat și Aura Dumitru și Romanița Iovan. Rochiile lor sunt mega faine și sper, sper din suflet, să vină cât mai repede ziua în care să le port creațiile :D. Însă cea mai hot colecție a zilei a venit de la Artisans d’Amour, evident. Estela a adus colecția Baed Stories îmbunătățită pe scena de la Arad. Și… sincer… temperatura a crescut considerabil în încăpere :))). Spun asta pe testate :))).

Arad Fashion Days

Marele final a fost asigura de Vali Cioban. A fost cea mai mare colecție pe care am văzut-o vreodată pe o scenă. A fost cea mai diversificată colecție ce am văzut-o vreodată pe o scenă. Au fost aproximativ 80 de modele – băieți, fete și 2 copii – ce au prezentat piese de la avangard la super classy. Totul în timp ce o formație de tobe asigura fundalul sonor. Dacă spun iarăși WOW dați direct X?

The Party

După terminarea defilărilor a urmat petrecerea, la care nu am stat foarte mult, dar unde am degustat un vin albastru super fain. Da, ați citit bine, vin albastru :))). Chiar vin spumant albastru. Deci… a fost ceva. În rest, am mai povestit cu lumea, cu bloggerițele timișorene ce au participat la eveniment, am felicitat organizatorii. Știți voi cum e pe la genul acesta de affairs :P.

Arad Fashion Days

Apoi… a trebuit să plec acasă :(… și să îmi fie ciudă liniștită duminică la secția de votare în timp ce spionam pe storie :))).

The look

În ceea ce privește ținuta mea, ziua am purtat ceva foarte lejer, blugi și bocanci, nothing fancy și un bomber personalizat de Flavius Kelemen. Mi-a plăcut acest look pentru că avea un element care ieșea în evidență, dar ar putea fi purtat și în orice alt moment al zilei, chiar și atunci când merg la job.

Seara, în schimb, am vrut ceva cu totul deosebit și același Flavius Kelemen a creat pentru mine o rochie statement. Ca și formă era destul de basic, o rochie tip sarafan, maro, total în afara zonei mele de interes coloristic. Însă ea avea aceleași inserții de material ce au caracterizat și prima colecție a lui Flavius. Acestea erau realizate din materiale diferite în culori diferite, iar detaliul meu favorit au fost niște bucăți de tul ce erau lăsate cumva libere pe picior în jos. Nu mă întrebați de ce mi-a plăcut acest aspect atât de mult pentru că nu aș ști să vă spun.

Am purtat această rochie cu o cămașă albă pe dedesubt, la care am adăugat un detaliu la guler care nu știu cum mi-a venit în minte :))). În picioare am avut eternele mele botine aurii. Sper că nu v-ați săturat să le vedeți pentru că sunt cei mai faini și mai comozi papuci de pe Terra. Când mă gândesc că am dat doar 50 de lei pe ei în ofertă la H&M acum vreo 2-3 ani și încă se prezintă impecabil mi se pare că am avut un mega noroc. Pe cap am purtat o bască maro tot de la H&M pe care până de curând mă plângeam că nu am cu ce să o asortez, iar în ultima săptămână am purtat-o de vreo 3 ori :))). Cât despre geantă, eu aș fi luat aparatul foto, dar nu m-a lăsat Flavius așa că am mers pe o poșetă tub neagră de la Mango ce a apărut în garderoba mea mulțumită Mishuellei.

Concluzii

Da, m-am super lungit. Nu am ce face dacă Arad Fashion Days mi-a plăcut așa de mult. Abia aștept următoarea ediție. Și proiectele pe care Paul și compania le pun la cale pentru 2020. Sunt sigură că vor fi geniale.

Și acum vă las cu un scurt clip de la Arad Fashion Days. Scuzați editarea, dar încă nu sunt maestră, doar mă străduiesc :D. Ați reușit să identificați colecția sau ținuta voastră favorită? Aștept să îmi spuneți în comentarii care a fost.

Untold 2018

2 thoughts on “Arad Fashion Days

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.