3 târguri de Crăciun pe care vreau să le văd în decembrie

târguri de Crăciun

OMG! Mai este doar o săptămână și vine decembrie. It’s the most wonderful time of the year într-adevăr, cel puțin pentru mine. Eu ador decembrie. Ador sărbătorile. Ador nebunia pe care ele o includ. Adooor să fac și să primesc cadouri. Și ador să vizitez târguri de Crăciun.

După cum îi spuneam lui Flavius acum 2-3 zile… cred că ziua mea este singurul moment din an ce concurează cu Crăciunul. Și cum nunta noastră este tot în iunie, se pare că luna cireșelor începe să aibă însemnătate din ce în ce mai mare.

De ce ador decembrie?

Câteva motive le-am scris mai sus. Sărbătorile, nebunia, cadouri, înțelegeți voi ideea :))). Cert este că decembrie este o lună cu totul specială în care parcă totul este mai luminos. Iar acesta este un alt motiv pentru care ador această lună. Oamenii sunt mai buni, viața pare mai frumoasă și parcă ne crește cheful de viață. Iar cel mai frumos este că în Decembrie majoritatea orașelor au un Târg de Crăciun super fain pe care abia aștepți să îl descoperi. Iar pentru noi a devenit o mică tradiție.

Astfel, în 2017 am început în forță și am văzut nu 1, nu 2, ci 3 târguri de Crăciun. Am avut și noroc de un weekend prelungit și ne-am plimbat, împreună cu Piri, în Europa. Am început cu Viena, unde nu era doar un târg de Crăciun, ci mai multe. Am continuat cu Bratislava, unde chiar ne-am delectat la târgul de Crăciun din centrul istoric al orașului. Și am terminat la vecini, în Budapesta, unde și tu poți ajunge super ușor și nu vei regreta.

În 2018 am prins niște bilete super faine și am zburat în Dublin. A fost prima noastră vizită în zona aceasta a continentului și am fost super entuziasmați. Nu am găsit târgul de Crăciun uriaș la care ne așteptam, însă a fost o experiență super mega faină, iar la întoarcere am făcut o oprire scurtă și o vizită scurtă la Târgul de Crăciun din București. It was amazing!

În aceste condiții, evident că trebuia să facem ceva și în 2019. Am cochetat puțin cu ideea de a da o fugă până la Milano, însă bugetul nostru momentan are o destinație destul de precisă, despre care vă voi povesti cât de curând.

Totuși, have no fear. După calcule și socoteli, am făcut o listă cu locuri super accesibile de vizitat. Astfel, am ajuns la concluzia că fără cheltuieli exagerate și cu un minim de efort, în 2019 putem vizita 3 târguri de Crăciun diferite. Iată care sunt și de ce:

Târgul de Crăciun din Arad

Deși este orașul nostru vecin, nu am fost niciodată la Arad în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu mă întrebați de ce pentru că nu am o explicație logică. Pur și simplu nu am fost. Ei bine, chiar și înainte să arunc o scurtă privire în weekendul ce tocmai a trecut prin parcul de lângă Filarmonică, tot plănuiam ca în 2019 să schimbăm the status quo și să vizităm târgul de Crăciun din Arad.

Sunt sigură că orașul este absolut divin în această perioadă. Am mai dat și peste o stradă care are cele mai faine luminițe de pe Terra. Și mai am și niște prieteni care sigur îmi vor fi ghizi. 😀

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Arad este clădirea Primăriei

Târgul de Crăciun din Sibiu

Mai trebuie să vă spun de ce? Am fost și prin 2015. A fost una dintre primele road trip organizate împreună cu Flavius. Și mi-a cam plăcut (după cum spuneam aici).

Între timp, nu am mai ajuns la târgul de Crăciun din Sibiu, deci a cam venit momentul să reiau experiența. Nu degeaba este considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România și chiar din Europa. Iar cum eu ador Sibiul în general, potriveala e la fix.

Târgul de Crăciun din Belgrad

La Belgrad nu am fost niciodată, însă capitala Serbiei este extrem de aproape de Timișoara. Deci ce moment ar putea fi mai bun decât decembrie? În perioada aceasta toate orașele se pregătesc de sărbătoare. Totul este mai frumos și mai strălucitor, iar Belgradul nu are cum să fie diferit.

Planul este să mergem doar pentru o zi, ca să ne facem o idee. Iarna este mult mai complicat să descoperi un oraș pentru că este foarte frig. Așa că o zi, pentru Târgul de Crăciun, este destul de ok. Iar dacă ne place orașul, revenim în vară… poate… lumea e mare :)))).

Pe reni, voinicii mei… și pe vlogmas

Acum că știți ce târguri de Crăciun plănuim să vedem în decembrie, probabil vă întrebați de ce nu am menționat și târgul din Timișoara. Ei bine, home base nu se pune la socoteală :))). Aici trebuie doar să ieșim din casă și gata. Suntem la târgul de Crăciun. Și, din păcate, trebuie să spun că pe mine târgul nostru de Crăciun nu m-a prea convins. Nu aș putea spune exact DE CE, dar an de an ceva mă dezamăgește la el. Dar să vedem, poate anul acesta lucrurile vor sta altfel.

În altă ordine de idei, după multe, multe, multe, nopți nedormite și pline de gânduri, am ajuns la concluzia că vreau să fac vlogmas. Tot cochetez cu ideea de vlog de ceva timp, dar acum am zis că 2019 e ori la bal, ori la spital. Ori îmi place la nebunie, ori mă las de video forever! Rămâne de văzut.

Deci tot ce facem în decembrie, toate nebuniile ce le punem la cale, veți putea să le vedeți și pe video. Nu va mai trebui să așteptați să mă mobilizez eu și să scriu. Entuziasmați? Eu daaaaa! Și de aceea vreau să vă îndemn să îmi dați follow de pe acum pe youtube. Acesta este canalul meu. E foarte rudimentar, cel puțin din punctul meu de vedere. Dar știți deja că eu nu sunt deloc tehnică. Tot ce pot face este să mă străduiesc.

Acum, în speranța că nu v-am plictisit de tot, vă îndemn să îmi lăsați sfaturi privind târgurile de Crăciun pe care urmează să le văd. Ce să nu ratez? Ce este cel mai wow la ele? Și cam cât de nerăbdători sunteți voi că vine decembrie?

Untold 2018

4 thoughts on “3 târguri de Crăciun pe care vreau să le văd în decembrie

 1. Craciun says:

  Mi-e dor de targurile de Craciun din Europa si modul in care se sarbatoreste Craciunul. Sunt in Singapore de cativa ani si astia nu sarbatoresc aici… lucreaza foarte mult in decembrie si se iau libere prin ianuarie-februarie cand este anul nou chinezesc…

  • Andra Costa says:

   Nu cred că ai idee ce mult m-a bucurat astăzi comentariul tău. A fost un binevenit reminder al faptului că articolele pe care le scriu nu au valoare doar în momentul în care sunt scrise și că pot aduce un zâmbet pe buze, informații utile sau amintiri plăcute cititorilor în cele mai diverse momente. Mulțumesc și sper să ajungi să vezi un târg de Crăciun din Europa anul acesta.

 2. Craciun says:

  Si eu sper! Chiar vin in cateva zile inapoi in Romania, abia astept! Sunt foarte plictisitori asiaticii astia aici, nu stiu sa petreaca… iar de cand cu covidul s-au inchis in case si mai tare… barurile nu au voie sa puna muzica si te trimit acasa la 10 seara… total absurd…

  • Andra Costa says:

   Faza cu restricțiile a fost valabilă mult timp și în România și se preconizează că va reveni din toamnă din păcate. Rămâne de văzut cum va trece și sezonul acesta rece mai ales în condițiile în care rata de vaccinare e destul de scăzută în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.