Aquapolis in Szeged

Nici că puteam să luăm o decizie mai bună pentru o zi caldă de sâmbătă decât să mergem la Aquapolis la Szeged.

Știți bine că eu sunt mega fană aqua park-uri, am deja ceva experiență cu ele, iar aici nu ajunsesem încă, dar era momentul. De ce? În primul rând pentru că este destul de aproape de Timișoara pentru a fi o destinație super convenabilă. În al doilea rând, pentru că am auzit foarte mult vorbindu-se despre el și numai de bine, deci cum să nu îmi dau și eu cu părerea? :)))

După o zi petrecută în apă… bine, doar vreo 7 ore :D… pot spune că mi-a plăcut foarte mult Aquapolisul. Bazinele sunt destul de mari ca și suprafață (doar adâncimea a lăsat de dorit pentru mine) și destul de variate. Au tot felul de bule și țâșnitori. Există inclusiv bazine cu sulf și apă super caldă, deci terapeutice. Dar atracția principală pentru noi (Andrei+Andra+Flavius) au fost, clar, topoganele.

Aquapolis are o grămadă de topogane, de toate dimensiunile imaginabile. Unele sunt de râsul curcilor :))). Unele sunt accesibile chiar și pentru mami și pentru mămici cu copilași mici în brațe. Exista și aici o pâlnie (nu era ea ca cea din Budapesta, dar tot m-am dat de cele mai multe ori pe ea :D), dar și topogane destul de extreme. Preferatul nostru? Kamikaze. Pentru că, la un moment dat, ai impresia că efectiv pici în gol :))). Din fericire, este doar o senzație extremă și genială :D; luați în considerare că spun asta în condițiile în care îmi era foarte frică de fiecare dată când m-am dat pe el. Adică eu începeam să urlu cam de la mijlocul topoganului și terminam în momentul în care picioarele îmi intrau în contact cu apa.

M-am bucurat tare mult că am putut descoperi Aquapolisul împreună cu mami, Andrei și Flavius. A fost o experiență foarte frumoasă. Am râs mult. Ne-am bălăcit. Am băut cam 3 litri de apă :))). Iar la final, nimeni nu ar mai fi plecat. I-am adus pe toți pe calea cea dreaptă :D.

Mi-ar plăcea să revenim la Szeged vara, când toate bazinele externe sunt funcționale, când am putea să încercăm și alte topogane. Nu știu cât de realistă este această dorință, dar o fată poate să viseze :D.

Din punct de vedere strict turistic, vă recomand Aquapolisul din Szeged dacă sunteți fani aquaparkuri. Pe lista mea, este pe locul 3 în momentul de față, după Budapest Aquaworld (aici vă spuneam de ce) și băile din Hajduszoboszlo (pe care le am în suflet). Vă recomand  și orașul Szeged pentru că, din puținul pe care l-am văzut eu, merită vizitat.

Acum, go forth, travel and swim. That is what I would do 😀

Later edit:

Dupa un an si jumatate am ajuns inapoi la Aquapolis. Pozele pe care le voi adauga cat de curand sunt de acum pentru ca cele vechi s-au pierdut in neantul internetului. Nu vreau sa schimb nimic din descrierea initiala, ci doar sa aduc vreo 2-3 completari de natura financiara, in primul rand. 

Daca la intrare puteti achita cu cardul, in incinta Aquapolisului exista 2 baruri unde nu puteti cumpara nimic daca nu aveti la voi forinti. Oferta lor este destul de redusa, dar daca nu aveti de ales, macar sa veniti pregatiti.

Va recomand sa veniti cu halate de baie la voi pentru ca, de data aceasta cel putin, aerul a fost destul de rece in interior. Deci mai bine sa fiti pregatiti decat sa va para rau. 

Si nu in ultimul rand, nu plecati de acasa fara o forma de GPS pentru ca este destul de complicat sa ajungi la Aquapolis, iar sa pleci este si mai horror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.