Andra by Flavius Kelemen pentru Timișoara Fashion Week 4

Timișoara Fashion Week 4

Ediția a 4-a a Timișoara Fashion Week a venit și a trecut pe nesimțite. Din păcate, nu am putut participa la eveniment decât în prima seară și de aceea am vrut ca ținuta mea să fie cu totul specială. Astfel că am discutat cu talentatul Flavius Kelemen și, după câteva dezbateri și discuții, am ajuns la concluzia că cel mai frumos și util ar fi să am o haină deosebită pentru Timișoara Fashion Week 4. Așa că i-am dat lui Flavius una dintre banalele mele jachete de jeans și l-am lăsat să își facă magia asupra ei.

Ținuta

În momentul în care Flavius mi-a spus că este gata jacheta, deja nu mai puteam de curiozitate. Aveam o idee despre ceea ce voia să facă. Știam că jacheta mea urma să poarte marca primei sale colecții, despre care vă povesteam în interviul pe care o l-am luat acum ceva timp. Mai știam și că dorea să picteze ceva pe ea, dar produsul finit nu mi-l puteam imagina de nici o culoare. Așa că în momentul în care am mers la Flavius și am văzut jacheta și m-am văzut pe mine pe jachetă, vă dați seama că îmi venea să sar în sus de fericire. De ce? Pentru că sunt o mică narcisistă, evident. Pentru că ador să descopăr modul în care mă văd oamenii. Și pentru că aveam prima mea piesă personalizată 100% cu mine. Ce aș fi putut să cer mai mult?

Deoarece Flavius realizase jacheta special pentru Timișoara Fashion Week 4, am discutat puțin despre modul în care ar fi trebuit să o port. El a sugerat negru, culoare ce se potrivea perfect cu tema evenimentului, Black & gold, dar eu nu am prea vrut. Când negru face parte din temă, oamenii tind să meargă o the safe side. Și acest lucru s-a și întâmplat. 90% din participanți erau îmbrăcați din cap până în picioare în negru.

Eu am vrut altceva. Am vrut cool și diferit, o combinație inedită. Așa că am ales să port tunica aurie pe care am cumpărat-o pentru nunta Cameliei cu Alin, dresuri negre și în picioare pantofi sport, genul acela foarte trendy acum, ce au ajuns să îmi fie foarte dragi. Pentru un plus de dramatism, am decis să adaug colierul Swarovski în combinație (un colier auriu statement este mai gangsta decât orice pereche de cercei) și una dintre gențile mele favorite, pe care ați văzut-o de v-ați săturat. Da, este vorba despre geanta aparat foto de la Meli Melo.

Per total am fost foarte mulțumită de ținută, chiar dacă mi s-a părut că am dat-o de gard cu machiajul. Așa că, fără alte comentarii, am urcat în mașină și am pornit spre Palazzo, una dintre cele mai noi săli de evenimente din oraș și gazda Timișoara Fashion Week 4.

Timișoara Fashion Week 4

Colecțiile

Eram foarte curioasă ce colecții urma să văd în prima seară de eveniment deoarece informațiile din social media erau foarte ambigue. Știam cine urma să fie prezent ca și invitat. Cunoșteam, într-o oarecare măsură desfășurătorul, dar au rămas multe aspecte de descoperit.

Astfel, show-ul a fost deschis micile balerine ce au precedat coroanele și halatele brandului Rodica Costea Royal Concept. Dacă aș mai fi fost mireasă, aș fi avut clar de unde alege, dar nu mai este cazul. Totuși, mi-a plăcut modul în care a fost gândit întreaga prezentare. Adică nu au defilat doar fete, ci și băieți care duceau coroanele în mână. În plus, punctul forte a fost momentul în care au apărut doi copii pe scenă, plini de încredere și de exuberanță.

Au urmat colecții dintre cele mai elegante, dar și dintre cele mai neconvenționale, o combinație de clasic și modern specifică orașului nostru. Branduri precum Cozacone, Ginette sau Daniela Chisăliță au adus în fața noastră toată strălucirea eleganței și a opulenței. Apoi, Butterfly Code a venit cu o colecție de rochii de mireasă care să întregească imaginea clasică.

Timișoara Fashion Week 4

În contrapunct, tinerii designeri de la Facultatea de Modă și Design Vestimentar din oraș au surprins cu colecții moderne, edgy, surprinzătoare. Nu m-am mirat să o regăsesc pe Bianca Chiriac printre ei. Colecția sa, Alien Apocalypse, a fost una dintre favoritele mele la OFF, dar și acum. Mi-a plăcut mult colecția Andreei Pleșa, cu piesele sale clean, ușor baggy, monocrome, dar mega cool. Aș purta așa ceva in a heart beat. A mai fost un brand sau designer… ceva cu KDVR… habar nu am… au avut o colecție de inspirație utilitară, care mi-a plăcut destul de mult. Aș vrea să le dau un follow pe insta, dar nu știu unde. Let me know dacă îi cunoașteți.

Mirela Cioară a avut o colecție foarte interesantă în care dantela se împletea cu materialul matlasat, combinație pe care aș fi purtat-o exact așa cum a prezentat-o. În timp ce Dombrov Maria și al său ADN (sper că nu vorbesc prostii), ne-a întors puțin la origini prin formele și materialele folosite.

La capitolul pantofi, brandul Narubo și-a făcut debutul în cadrul evenimentului. Piesele lor nu erau deloc ceea ce mă așteptam, dar multe mi-au plăcut și sper să îi mai văd.

Seara s-a încheiat cu o colecție foarte specială. Interpreta de muzică populară Olguța Berbec a adus pe scena Timișoara Fashion Week 4 o selecție din colecția sa de costume populare. Adevărul este că au fost o minunăție. Și nu înțeleg de ce femeile nu mai prea poartă așa ceva. Încă mă doare sufletul când mă gândesc că mama Șerica a renunțat complet la ceva atât de frumos pentru bumbac și materiale sintetice. Bine că mai există totuși oameni care încă se îndeletnicesc cu așa ceva (adică să le creeze) și oameni care le colecționează. S-ar putea să fi venit momentul să îmi mai fac și eu măcar o ie.

Impresii

Despre colecții v-am spus deja tot ce era de spus pe scurt. Cert este că am văzut foarte multe piese pe care le-aș purta în acea seară. Am descoperit branduri noi, dar și faptul că mulți dintre acești designeri nu se promovează deloc sau într-o manieră eficientă, în social media. Acest aspect mi s-a părut cel puțin îngrijorător și știu că este o bătaie de cap, dar este una necesară. Contrar părerilor, în 2019 (aproape 2020), social media nu mai este un moft. Și Instagramul, cu toate apucăturile lui aberante, este o necesitate.

În rest, felicitări organizatorilor și mulțumesc pentru cadouri. Nu am apucat să vi le arăt, dar o voi face cât de curând. Nu mai am macaronsurile de la Andalusia pentru că au fost prea bune și le-am păpat toate :))), însă tot mai am ce să vă arăt. Cât despre evenimentele viitoare, pot să vă spun că în 2020 Timișoara Fashion Week se transformă într-un eveniment anual, deci va fi o singură ediție. În schimb, se pare că va fi mai complex, cu mai mulți designeri, mai multe colecții și mai multe zile în care să ne bucurăm de ele. Abia aștept!

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.