America şi dominaţia globală

Ca să-mi fac un proiect pentru școală, am citit vreo 2 cărți ale lui Noam Chomsky. Tipul e lingvinst și profesor american, jurnalist și alea alea, activist politic și se opune regimului politic instaurat de Casa Albă. A scris multe cărți și articole, a participat la dezbateri și a acordat interviuri. Pentru detalii, apăsați aici.

9/11

Cred că am început să fiu anti politica americană încă de pe vremea atentatelor de la World Trade Center. De ce? Pentru că și eu cred teoria conspirației. Tehnic vorbind este imposibil ca doar prin ciocnirea avioanelor de Turnurile Geneme, acestea să se prăbușească. Iar modul cum s-au prăbușit erau exact la la implozie.

Îmi amintesc cum mă uitam, stupefiată și îngrozită, la știri în timp ce era transmis în direct cel mai surprinzător atac terorist din istorie. Era lovită America, în inima ei. Atunci eram destul de mică și nu raționam la fel de mult ca acum. Dar, după ce am mai crescut și am mai studiat puțin, nu doar cărți de teoria conspirației, ci și aspecte prind comunicarea și manipularea, mi-am dat seama că fusesem victima unei mari păcăleli.

Guvernul american prezintă: Atentatele de la 11 septembrie. Exact în momentul izbirii primului avion se afla la locul faptei o echipă de știri. Live și în direct o lume întreagă a asistat la moartea a mii de oameni. Canalele de știri din toată lumea au difuzat spectacolul grotesc în toată splendoarea lui. America și lumea erau în doliu.

Pentru a preveni repetarea unor asemenea evenimente tragice, conducerea de la Casa Albă a instaurat legi draconice. Drepturile omului au fost date la o parte, lăsând loc pentru securitatea națională. Aceleași instituții care nu putuseră preveni evenimentele de la 11 septembrie, acum susțineau că vor face tot ceea ce este necesar pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Totuși, să analizăm puțin. Care sunt șansele ca un grup de… păstori teroriști, conduși de Osama bin Laden, să pună la pământ măsurile de securitate ale celui mai bine protejat stat al lumii? Cum este cu putință ca același Osama bin Laden să nu fie prins nici până în ziua de azi, în condițiile în care trupele americane au bombardat Afganistanul. Au început un adevărat regim al terorii în această țară, după care au invadat și Irakul (fost aliat), totul doar pentru a-l găsi (chipurile) pe cel mai căutat om de pe pământ. Și, după aceste eforturi, după aproape 9 ani de încercări, bin Laden își transmite liniștit înregistrările video, mai amenință câte puțin și stă ascuns în munți.

Noam Chomsky, Intervenții

În cartea Intervenții, culegere de articole publicate de Chomsky după 9/11 și până în iulie 2006, acesta își prezintă teoria cu privire la atentatele de la 11 septembrie și intențiile ascunse după acestea: invadarea Irakului și controlarea resurselor uriașe de petrol ale regiunii. Acest obiectiv a fost și atins: SUA a ajuns să domine guvernul irakian, obținând astfel un avantaj asupra rivalilor politici ai vremii: Europa și Asia.

Astfel, planul de dominație globală începe să se contureze. Statele Unite domină consiliul ONU. După cum spunea Silviu Brucan în Secolul XXI, „Statele Unite nu vor ca ONU să „aibă dinți”, de aceea i-au pus proteză”.

Politica impusă de SUA la momentul actual este cea a războiului preventiv. Conform acesteia, Statele Unite își rezervă dreptul să atace orice țară care amenință siguranța cetățenilor americani. Și, bineînțeles, guvernul american decide care sunt țările ostile.

Scutul antirachetă

Mai mult, apărarea nu se rezumă doar la propriile granițe. Conform noului program de scut antirachete, baze americane vor răsări ca ciupercile după ploaie în numeroase alte state, printre care și România. Nu știm cum se va manifesta acest scut anti rachetă, dar putem sta liniștiți pentru că vom fi apărați de atacurile cu rachete balistice. Mulțumim! Bineînțeles că România avea nevoie de așa ceva. Nush cum am scăpat până acum.

Eu nu sunt de acord cu scutul antirachetă. Nu-mi place că o să-l pună în România. Nu înțeleg de ce a sărit guvernul așa repede să accepte propunerea SUA.

După părerea mea, acesta e doar un alt pas spre dominarea globală. Zi de zi cultura americană ne invadează, iar acum guvernul lor vrea lumea.

O să-i lăsăm să o ia? Sau o să ne ridicăm împotriva curentului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

În 10 ani de blogging am învățat 10 lecții prețioase care sigur te vor inspira.
Descoperă-le în primul meu ebook!
Descarcă gratuit ebook-ul
"Pierdută în blogosferă"