A star is born

M-am îndrăgostit de Shallow înainte să văd A star is born. Este o melodie care îți atinge sufletul. Îmi vine să plâng ori de câte ori o ascult și mă gândesc în continuu la Flavius. Este o melodie care exprimă toată durerea, necesitatea de a ne simți iubiți, teama de inimi frânte. În condițiile astea vă dați seama că trebuia să văd filmul. Chiar dacă aveam dubii cu privire la capacitățile actoricești ale lui Lady Gaga.

Povestea

A star is born spune povestea lui Jack și a lui Ally. El, un muzician cunoscut, alcoolic, aflat pe o pantă descendentă. Ea, o necunoscută ce se îndrăgostește de un vis. Și în timp ce steaua ei se ridică, iar a lui pălește, viața celor doi capătă o turnură tot mai dramatică, iar iubirea nu pare să mai fie suficientă.

A star is born comments by Andra

De unde să încep? De la bun început filmul mi-a părut foarte similar cu povestea lui Lady Gaga. Dar aici nu vorbesc de partea personală, pentru că nu o cunosc, ci despre cea profesională. Pentru că și ea, la început, a fost pop și a avut un look cu totul diferit de cel de acum. Iar fanii ei erau super înnebuniți de acea excentricitate.

Dar aceasta este doar o părere personală. Poate exagerez și totul este pur și simplu fabulație. We will never know :))).

Filmul mi-a plăcut, deși a fost îngrozitor de trist. Finalul a fost oribil pentru mine. Dar eu nu am porniri din astea de autodistrugere și sinuciderea mi se pare o chestie foarte lașă. Acesta e doar un mic spoiler :))). Sorry pentru el. Nu m-am putut abține :D.

Bradley Cooper mi-a plăcut la nebunie în rolul lui Jack. A fost atât de veritabil. Toată durerea, disperarea, iubirea, totul se vedea pe fața lui. A jucat atât de bine, încât nu ai cum să nu te întrebi dacă nu a fost puțin mai mult. Deși eu sper sincer să nu fie cazul.

Lady Gaga a jucat surprinzător de bine, dar și rolul i s-a potrivit mănușă. La capitolul voce, nu am ce zice, este top. Merita din plin Oscarul pentru că toate melodiile de pe coloana sonoră a filmului sunt extraordinar de frumoase.

Acum să discutăm puțin partea behind the scenes. Adică ni s-a oferit o privire destul de pătrunzătoare în lumea showbizului. Și nu este primul film care face acest lucru, dar nici nu putem ignora realitatea. Oamenii care aleg să fie în lumina reflectoarelor ajung să fie extrem de depersonalizați. La un moment dat, dorința de a reuși este atât de mare încât ai accepta să faci orice. Iar când ajungi în top presiunea este atât de mare încât nici nu mă mir că cei mai mulți dintre ei clachează. Dar problema cea mai mare cred că sunt oamenii pe care nu îi vedem. Cei care ar trebui să îi susțină și să le ofere sfaturi bune, cei care ar trebui să fie acolo atunci când este greu și nu să tragă plapuma doar pe partea lor.

Uneori am impresia că toate filmele astea mă fac doar să îmi pierd mai mult încrederea în umanitate :))).

Nota mea pentru A star is born este 9,5 pentru că m-a supărat în final.

Dacă sunteți pregătiți să bociți bine sau vreți să vedeți un film cu muzică genială, dacă sunteți într-o dispoziție romantico-suferindă, A star is born e pentru voi. Dacă l-ați văzut deja, sunt curioasă cum vi s-a părut. Nu ezitați să îmi scrieți :D. Și dacă mai aveți recomandări de genul acesta, le aștept și pe ele.

Untold 2018

P.S. Acum am altă melodie preferată din film 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.