5 minute de răsfăț

răsfăț

Aveam un cu totul alt plan editorial pentru ziua de azi, dar m-am răzgândit în ultimul moment. Adică Flavius m-a făcut să mă răzgândesc. Pentru că eu am unele idei, dar am nevoie și de o părere obiectivă. Altfel v-aș spune doar povești toată ziua. Majoritatea despre branduri pentru că sunt obsedată de ele zilele astea :))). Și aici nu vorbesc neapărat despre branduri mega scumpe. Dar veți înțelege cu altă ocazie. Și cum mă gândeam eu ce aș putea să scriu altceva. Pentru că despre film vreau să vorbesc vineri, mi-am dat seama că ar trebui să vin cu ceva motivațional. Ca un mic guru ce sunt, plutind pe norișor, astăzi vreau să vă vorbesc despre răsfăț :))).

Când ți-ai făcut ultima oară timp pentru tine?

Suntem oameni ocupați. Muncim din greu pentru a avea tot ce ne dorim. De multe ori, însă, muncim din greu, dar nu mai ajungem să și avem ceea ce ne dorim pentru că nu mai avem timp. Și, după cum spun toate cărțile de selfhelp pe care le-am citit vreodată, timpul este singura resursă pe care nu avem cum să o recuperăm. Dar toată lumea citește cărți de selfhelp în ziua de azi. Și toată lumea ȘTIE faza cu timpul. Atunci de ce trebuie să întreb eu acum când ți-ai făcut ultima oară timp pentru tine?

Știu, eu țin predici, eu care folosesc Sunt ocupată ca și laitmotiv al fiecărei zile. Dar așa înveți, din greșeli. Pentru că și eu fugeam de colo-colo, plecând dimineața de acasă și revenind seara târziu. Și nu spun asta ca să mă plâng. Pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac. Îmi place jobul meu, îmi plac evenimentele, îmi place Artisans. Dar, ca orice om, simt că mai am nevoie și de o pauză. Că am nevoie de timp pentru mine… și pentru Flavius.

răsfăț

Ce înseamnă 5 minute de răsfăț?

Aici recunosc, am mințit. Fiind o răsfățată prin excelență, niciodată nu îmi ajung 5 minute. În epoca vitezei, nici răsfățul nu mai e ce-a fost. Dar iată câteva idei de răsfăț pe care eu le pun în practică și cred că ar trebui să le testați și voi (dacă nu o faceți deja).

  1. Călătorii – cel mai expensiv și mai lung răsfăț :))). Dar am început cu artileria grea. Și pentru că implică anumite costuri, vi-l recomand doar o dată pe lună :))). Și nu mă lungesc cu subiectul pentru că știți deja cât sunt eu de înnebunită cu tot ce ține de călătorii. De-asta abia aștept să plecăm în luna de miere.
  2. Cititul – asta e așa, răsfăț pentru cunoscători. Pentru că, dintr-un motiv sau altul, nu toată lumea apreciază cititul. Dar și dacă adormiți după prima pagină, tot răsfăț se cheamă. Și este generat de citit :))).
  3. Ieșitul cu prietenii – da, socializarea este tot răsfăț. Sau poate sunteți printre norocoșii care se văd cu prietenii lor în fiecare zi, iar ieșitul cu ei nu mai este răsfăț, ci rutină.
  4. Masajul – asta la mine înlocuiește sportul și e ceva nou. Până acum mi se părea că nu îmi permit. Acum… s-a schimbat puțin situația. Și este un răsfăț necesar pentru că mă cam durea spatele de la munca de birou… combinată cu 0 sport. Am tot zis că mă apuc, dar mai bine nu vorbim despre asta.
  5. Find a hobby – pentru că nimic nu este mai relaxant decât să faci ceva ce îți place. De exemplu, mie îmi place să mă răsfăț cu anumite mâncăruri. Trebuie să muncesc până ajung la faza de satisfacție, dar când îmi iese, merită din plin.

Oamenii fericiți trăiesc mai mult

Sper că nu v-ați dat ochii peste cap. Acestea sunt doar idei. Fiecare se răsfață cum vrea. Poate vouă vă place să vă dați cu bicicleta prin pădure sau să vizitați muzee. Ce știu eu? Ideea este să faceți lucruri care vă oferă altfel de satisfacție, nu materială. Pentru că cercetătorii (nu știu care) au descoperit că oamenii fericiți trăiesc mai mult. În plus, s-a dovedit că există o legătură foarte strânsă între nefericire și cancer. Deci nu este mai bine să vă concentrați pe lucrurile frumoase? Lăsați telefonul de-o parte. Ignorați-l pe șef 5 minute și opriți-vă să admirați peisajul. Până și acesta poate fi considerat un răsfăț.

răsfăț

P.S. Până și aceste poze au fost un răsfăț.  Mulțumesc, Anca, pentru idee și pentru că ai acceptat să ieșim împreună. Ești minunată. M-am distrat maxim și abia aștept să repetăm experiența.

răsfăț

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.