10+1 motive pentru care sezonul 8 din Game of Thrones a fost cea mai mare dezamăgire din viața mea

game of thrones

Cred că este cel mai lung titlu pe care l-am scris vreodată, dar vreau să știți de la bun început despre ce vorbim aici. Eu eram cea mai mare fană Game of Thrones. Bine, cea mai mare e puțin cam mult spus, dar eram în top 5 sigur. Mi-a plăcut serialul acesta de la primul episod. Mi-a plăcut atât de mult încât NU AM PUTUT SĂ CITESC CĂRȚILE, iar eu nu pățesc niciodată așa ceva. Și vreme de 2 ani, 2 ANI DIN VIAȚA MEA, 2 ani în care am plănuit o nuntă și o lună de miere, am așteptat ultimul sezon cu sufletul la gură. Nici cele două evenimente nu cred că le-am așteptat cu așa entuziasm. Și într-un final, cu surle și trâmbețe, a venit. Cum a venit? Păi după al 5-lea episod am spus că producătorii s-au pișat pe el și i-au dat foc, ceea ce au și făcut.

Momentul în care scriu acest articol este 14 mai, ora 09:09. Ar trebui să mă pregătesc pentru o zi lungă ce include un interviu, muncă și prima seară de Timișoara Fashion Week. Ar trebui să mă gândesc cu ce îmi acopăr ditamai coșul și dacă am pregătit toate. În schimb, în capul meu se desfășoară scene din episodul de aseară, desenate cu piciorul de un căluț șchiop. Cam acesta a fost nivelul efectelor speciale.

Totuși, să lăsăm introducerea și să trecem la toate motivele pentru care Game of Thrones a fost cea mai mare dezamăgire din viața mea. Ele nu sunt în ordine cronologică în funcție de episod, ci în ordinea nervilor pe care mi i-au făcut :D. Și acum chiar trecem la listă:

1. Epic failul poveștii de iubire dintre Jon Și Danny

De ce naiba (da, mami, voi folosi de multe ori acest cuvânt în articol, deci obișnuiește-te cu el) i-au mai făcut să se îndrăgostească dacă totul s-a dus de râpă așa ușor? Practic iubirea lor a fost mai mult o nevoie acută de sex sau plictiseală pe barcă, altfel nu pot să îmi dau seama. Doi oameni care se iubesc, care chiar se iubesc, ar face orice unul pentru celălalt. Ok, Danny era setată că trebuie să fie regină, dar putea fi regină și cu Jon Snow lângă ea. Ei sunt ultimii doi Targaryens, da? Targaryens se căsătoresc între ei pentru putere. Voila! Problema este rezolvată. Ce a fost cu tot:

Nu le spune surorilor tale!

Ia-mă Jon.! Nu mă iei? Atunci să fie teamă!

Sincer acum. Dacă Jon chiar o iubea pe Danny, tăcea naibii din gură. Nu spunea nimănui nimic și rămânea loial reginei sale. The end!

Cât despre ea, dacă chiar îl iubea pe Jon, hello, la auzul veștii că e Targaryen se urca pe faima lui și nu numai, se căsătoreau și deveneau cei mai iubiți regenți din Westeros.

Tronul era problema? Pai mai contruiau unu sau, mai simplu, își făceau naibii altă capitală.

În fine. Iubirea lor e de kkt și aceasta e realitatea. Nu știu ce visau internauții bebeluși și dragoni bebeluși pentru că este clar că bugetul sezonului 8 l-a jucat cineva la păcănele.

2. Arya, de la ninja assassin la mumbling idiot

Bun, să discutăm despre Arya acum, unul dintre personajele mele favorite din tot filmul. Că ea l-a omorât pe Night King venind de nicăieri nu mai trebuie să spun.

Blue eyes you will shut forever. Am înțeles cu toții.

Dar de ce nu au omorât-o atunci? Ar fi fost un twist fain, nu? Murea eroina supremă și aia era. Au fost morți mai urâte în Game of Thrones. Măcar ea nu murea virgină și sacrificiul ei era cu folos. Așa, s-a dus în Kings Landing, nu a făcut absolut nimic util, în afara faptului că s-a luptat cu orașul în flăcări în timp ce The Hound s-a luptat cu frate-su și a plecat călare unde?

Dacă tot nu au omorât-o, măcar să o fi lăsat să rămână cu Gendry. E clar că acolo era ceva, doar că, la fel ca toate lucrurile frumoase din filmul ăsta, au luat acel ceva și s-au sters cu el fix la cur. Da, limbajul meu lasă de dorit, știu!

3. De ce a murit Varys?

Pe bune acum, de ce? Doar pentru că Tyrion l-a pârât la Danny? De ce nu l-a ars și pe Tyrion atunci? Nu ai cum să faci un om kebab așa, pur și simplu, după care să ai chef de puțin sex în odăi, că ești cam supărată. Și acum serios vorbind, Varys era unul dintre cele mai șmechere personaje din filmul acesta. Știa ce îl așteaptă, dar nu a plecat de la Piatra Dragonului, unde nici măcar nu era Jon Snow, pentru că ce? Că i-a spus Melisande că trebuie să moară in this strange land? Pe bune? Ai căzut pe scări, omule, și nu mai judeci? Pleacă naibii de la femeia care are un dragon și sigur te transformă în mic. Complotează din altă parte.

Game of Thrones

Photo credits

4. Cum s-au pișat pe Jon Snow

Săracul Jon Snow. Și de el îmi plăcea mult de tot, doar că el e varză. Adică se vede că el e un om onorabil, că ar vrea să fie bine, dar e complet incapabil. În afara faptului că se aruncă înainte fără să gândească 5 secunde, nu face nimic util. Nimic! Până la urmă, ce luptă a câștigat el de unul singur? 0! De fiecare dată când el ”ia atitudine” cineva trebuie să intervină ca să îl ajute. Când a ajuns la wildlings a fost tipul ăla pe care nu mai știu cum îl cheamă. Apoi l-au căsăpit toți, iar Melisande l-a înviat, acum nimeni nu mai știe pentru ce. În Battle of the Bastards Sansa a fost cea care a câștigat de fapt, cu trupele ei din Vale. Când au mers să aducă un alb de dincolo de Zid a venit Danny cu dragonii și a murit Viserion. La Battle for Winterfell numa s-a ascuns după ziduri de ditamai dragonul, iar în Kings Landing stătea ca o plantă (ca să nu spun mai urât :D) și aștepta… nu știu ce… a doua venire a lui Hristos probabil.

Bietul de el, ar fi putut să fie atât de mult, dacă îi dădeau și lui o pereche sănătoasă de… mingiuțe masculine :D. Din păcate, cineva a plecat cu ele și duse au fost.

5. Danny, de la Mama Dragonilor la mama dracului

Cred că Danny este unul dintre personajele care a avut cel mai mult de suferit în ultimul sezon din Game of Thrones. Gândiți-vă numai cum a început sezonul: avea un iubit, ditamai armata, doi dragoni, sfătuitori, practic tot ce ar fi avut nevoie o regină.

Și acum unde a ajuns? Misandei este moartă, la fel și Jorah. Rhaegal este mort, Varys e kebab, Tyrion e dezamăgirea supremă, Jon Snow nu vrea să îi mai dea nimic și ca să fie treaba-treabă, tocmai a incendiat un întreg oraș. Practic… s-a transformat în taică-su, doar cu păr ceva mai frumos.

Eu refuz să cred că o femeie, oricât de orbită de durere, o femeie care a pierdut un copil până la urmă, ar fi dat foc unui întreg oraș plin cu inocenți. Și nu așa, hai că dau foc cetății și lui Cercei în ea. Nu, nu! Incendiere masivă a tuturor străzilor.

Burn them all!!!!!

Pe bune? Pe bune Game of Thrones? Aici am ajuns? Păi dacă voiai să o faci pe ea rea, ca să îl scoți pe Jon Snow minunat, de ce naiba nu ai făcut-o de la bun început? Că uneori oamenii sunt nebuni, iar alteori înnebunesc, dar nimeni nu înnebunește chiar în halul acesta.

game of thrones

6. Cel mai verde ecran din istoria ecranelor verzi

Nu voi spune nimic despre faptul că s-au lăudat până la Dumnezeu la cer cât au investit în efectele speciale, iar rezultatul a fost ”CEA MAI MARE LUPTĂ DIN ISTORIA TELEVIZIUNII” desfășurată complet în întuneric. Nici că s-au lăudat cu banii pe care i-au investit în CGI astfel încât animalele să fie mai faine, iar Ghost a ajuns să pară un cățel fără ureche. Nu, vreau doar să fac referire la modul în care exploda Kings Landing. Pe bune? Pe bune? Se vedea din AVION ecranul verde. Vai și-amar!

Sunt doar la punctul 6 și încă mai am atât de multe nemulțumiri. Ați citit până aici? Haideți că fac un rezumat al momentelor mele WTF în continuare pentru că deja nu mai am energie:

7. Modul în care au murit Jamie și Cercei. Serios? Așa sec?

game of thrones

8. Faptul că Jamie nu a murit pe plajă, după ce a fost înjunghiat în plămâni cu cuțitul. Sau Euron avea doar ceva cuțitaș de brânză la el?

9. Faptul că există explicații după episoade. Pe bune? Până acum am înțeles fără explicații, dar în sezonul ăsta avem nevoie de ajutor? Pentru că în doi ani ne-am tâmpit? Era nevoie să ne spună cineva că Danny a avut o cădere nervoasă, nu?

10. Reacția lui Jon Snow la distrugerea orașului. 

game of thrones

11. Dragonii. Având în vedere moartea lui Rhaegal, care a căzut de parcă ar fi tras cineva cu arcul în brânză, apoi Drogon pe steroizi în ultimul episod, nu îmi dau seama unde s-a produs ruptura.

Nici nu mai are rost să mă agit. Ce îmi este foarte clar este că Game of Thrones a fost genial și l-au distrus, dar m-am mai liniștit pentru că am auzit că serialele ce vor continua în universul Westeros nu vor mai fi produse de Dan & Dave ăștia. I hate them! Deci să vedem cum se termină. Sper că mai bine. Sper! Deși… nu am habar ce s-ar putea întâmpla ca să fie treaba mai ok… oricum a fost CEL MAI PROST SEZON ȘI CEL MAI PROST FINAL pentru un serial ce a făcut istorie în televiziune.

Game of Thrones

Photo credits

Singurul lucru bun sunt meme-urile :))).

game of thrones

game of thrones

Untold 2018

3 thoughts on “10+1 motive pentru care sezonul 8 din Game of Thrones a fost cea mai mare dezamăgire din viața mea

  1. ianca says:

    Andra, ma simt de parca eu as fi scris articolul acesta! :)))))) Sunt 1000000% de acord cu tot, consider ca a fost pur si simplu lazy writing – dar uite ce „succes” are la cum vorbeste lumea de serial… :))

  2. Andreea says:

    Game of trones este cel mai vulgar serial şi prea dramatic,este parerea mea dar cum puteti sa va uți la asemenea tâmpenie oamenii buni!! Cand ucizi un om doamne fereste,de regizorul ala care a facut scenariul ce sa mai zic.Ar trebui refacut cu totul.Parerea mea este ca acest serial este cel mai josnic şi putea fii facut mult mai bine,deci nu ma asteptam sa fie asa de dezamagitor, mai bine nu îl vedeam în viața mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.