Valea Dinozaurilor

De mult vroiam sa scriu despre locul acesta, dar nu am avut timp suficient. Drept urmare, acum când sunt liberă ca pasărea cerului, vă voi vorbi despre un loc minunat.

Nu știu câți dintre voi au auzit de Valea Dinozaurilor sau de dinozaurii din Țara Hațegului, așa că prepare to be amazed :)) =)).

Cum mergi de la Hațeg spre Petroșani, primul sat după Hațeg e Sântămărie Orlea. Aici se face un drum la dreapta, unde indicatorul spune Valea Dinozaurilor. Drumul e șerpuit, dar lin și mereu te păzește Retezatul, frumos și maiestuos ca întotdeauna. Dinozauri pitici, cum erau pe vremuri, nu există pe acolo, nici măcar fosilele lor, însă locurile sunt extraordinare.

Dacă alegeți să vă opriți la Râpa Mare a Dinozaurilor pentru a admira râul sau a pescui, sau la Dealul Dinozaurilor, pentru a observa straturile suprapuse de pământ, nu veți regreta. Însă sfatul meu cel mai bun și cel mai sincer e să continuați drumul până la capătul său. El vă va purta printr-un sătuc izolat, pe cărări mărginite de nuci bătrâni și ziduri de piatră.

Eu am făcut această scurtă excursie în luna mai, când verdele e crud și de o frumusețe rară. Mi-ar plăcea totuși să merg și toamna. Să mă bucur de culorile care presupun că inundă peisajul. Și mi-aș dori să fiu pictoriță, să imortalizez atât de multă frumusețe.

One thought on “Valea Dinozaurilor

  1. Inu says:

    Buna..am citit cateva chestii interesante pe blogul tau. Desi am ajuns de multe ori in Tara Hategului, mai am multe de vazut acolo. La cat mai multe calatorii in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.