Urăsc tramvaiele!!!

Și mijloacele de transport în comun în general, dar tramvaiele în mod special. Mai ales de când trebuie să le folosesc foarte frecvent, adică minim 3 zile pe săptămână.

Și măcar dacă aș fi pe o rută mai circulată. Dar nu, eu trebuie să aștept 6-le, până mi se face rău. Sau să iau 4-le și să aștept dup-aia 1 sau 2 în 700.

Să nu credeți că doar de acum sunt așa pornită împotriva lor. Nici povești. Nu mi-au plăcut niciodată :)).

Cum ar putea să-ți placă să mergi cu tramvaiele din Timișoara? Trecând peste faptul că abia se mișcă și că sunt într-o stare deplorabilă, zici să sunt scoase toate de la fier vechi, sunt super îngrămădite. Și dacă iarna nu te deranjează în mod special acest aspect, vara e foarte puțin plăcut. Mai ales dacă nimerești lângă o persoană cu anumite probleme în ceea ce privește mirosul emanat, mai bine mergi pe jos. E și mai sănătos dacă stăm să ne gândim bine.

Nu e normal ca în Timișoara, oraș european până la urmă, cu pretenții de Capitală Culturală Europeană în 2020, să circule prin anumite zone un tramvai la 20 de minute… sau mai mult. Nu-i normal să nu ai habar în care parte o s-o ia 5-ul sau 6-le. Mai ales în conditiile în care plătim toți impozite și ne cumpărăm bilete.

Voi ce părere aveți despre mijloacele de transport în comun din orașele voastre?

9 thoughts on “Urăsc tramvaiele!!!

 1. Yamasha says:

  Nu prea merg cu ele, asa ca nu am pareri si cand merg, ma duc cu troleibuzul si sunt cat de cat ok…nu prea aglomerate, aer conditionat vara, iarna caldura, la 12 noaptea avem si populara cateodata :))

 2. vienela says:

  Si eu tot cu troleibuzul circul (cand nu merg pe jos). Daca nu as gasi tineri pusi pe harta si nu as auzi tot ce asculta altii in casti, as spune ca e totul ok (a spus Yamasha cum este).

 3. Pingback: Cu cine mă văd mâine seară | Oana Kovacs

 4. Alex says:

  Păi pune-te şi scrie petiţii la primărie, că RATT n-a prea avut niciodată bani să-şi reînnoiască parcul de autovehicule. Abia au strâns din buci să cumpere troleibuzele, şi încă plătesc rate pentru ele din câte ştiu. Autobuzele s-au luat pe spesele primăriei.

  Apropo, scrie tot la primărie să înceteze contractul forţat prin care RATT primeşte o sumă pauşală de bani în contul transportării gratuite a tuturor pensionarilor şi elevilor. Te întrebi de ce n-au bani? Printre altele, de-asta. Ai văzut, apropo, săptămânile trecute ştirea despre datoriile imense ale primăriei faţă de regie?

  Food for thought 🙂

  • Andra says:

   Pai mi-e clar ca lucrurile nu merg bine cu RATT-ul. Dar sunt destul de sigura ca oricate petitii as face eu, lucrurile nu o sa se miste prea bine. Presupun ca ceea ce are nevoie RATT-ul este o noua politica dupa care sa fie condus. Si noi reguli de functionare. Iar in ceea ce priveste datoriile primariei, ma indoiesc profund ca domnul Robu planuieste sa achite ceva din ele. El are planuri doar pentru interzicerea alcoolului in Complex si pentru acvariul din Centru.

 5. Alex says:

  Dar citeşte ştirile, Robu chiar a obţinut bani să plătească din datorii. Că-i mişcare transparentă de campanie electorală, e partea a doua. Dacă suficientă lume s-ar plânge că primăria acordă prea multe gratuităţi, există chiar şi posibilitatea ca ele să fie scoase. De bună voie mai greu, pentru că-s măsuri populiste.

  Altfel, nuş’ cum să explic dar mă oboseşte puţin atitudinea asta de „nu se va rezolva nimic niciodată”. Pune mâna şi scrie sesizări pe pagina de internet a primăriei, e gratuit să faci lucrul ăsta, apoi publică pe blog ce-ai scris şi ce răspuns ai primit. Democraţia e şi un proces de feedback continuu.

  • Andra says:

   Pe mine nu ma deranjeaza gratuitatile. Oricum pensionarii stau prost cu banii, iar in ceea ce priveste studentii, multi dintre prietenii mei inca sunt studenti asa ca as fi ipocrita sa zic „vai, sa se scoata gratuitatile pentru studenti”.
   si nu, nu citesc stirile pentru ca, la noi cel putin, democratia e mai mult de suprafata. oricum sistemul de functionare al RATT-ului ar trebui, cred eu, reformat in esenta lui, iar lucrul acesta nu se va intampla foarte curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.