De ce ne lăsăm visele să moară?

Nu cred că o să înțeleg vreodată de ce renunțăm atât de ușor la visele noastre. Și eu o fac uneori, toți o facem. Poate ni se pare mai ușor să luăm puținul care ni se dă, să ne mulțumim cu ce avem, decât să luptăm, să dăm din coate, ca să ne îndeplinim dorințele.

Sunt atât de mulți oameni care pur și simplu renunță. Vin cu o idee, vor să facă ceva deosebit, dar în momentul în care dau de greu, renunță la tot. Nimeni nu spune niciodată că în viață lucrurile sunt ușoare. Dacă am avea din prima tot ce ne-am dori, cum am mai putea aprecia ceea ce obținem?

Și până la urmă cum am putea spune că am trăit cu adevărat, dacă nu am luptat niciodată pentru visele noastre? Ce fel de viață am trăi dacă totul ne-ar veni pe tavă? Ce ar mai avea atunci valoare? Prieteniile? Iubirile? Banii? Proprietățile? Călătoriile? Ce?

Eu cred că atunci când îți dorești cu adevărat un lucru, trebuie să lupți pentru el. Dacă îți dorești ceva din tot sufletul tău, nu te dai bătut. Dacă se ridică un zid în fața ta, îl dărâmi, îl escaladezi, îl ocolești. Cumva, găsești o soluție.

Și dacă ai epuizat toate ideile pentru a obține ceea ce doreai, atunci, abia atunci, poți spune că nu a fost să fie.

Iar oamenii care renunță la prima pietricică apărută în drum sunt pur și simplu lași…

E atât de simplu să spui Nu a fost să fie… când tu nici măcar nu ai încercat cu adevărat.

3 thoughts on “De ce ne lăsăm visele să moară?

  1. vienela says:

    Uneori ne dorim lucruri pe care nu le-am putea avea, oricat am lupta. Cand ne dam seama de asta, normal ca renuntam. Uneori ne sperie greutatile, alteori nu avem suficienta vointa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.