Tunele

–  Roderick Gordon și Brian Williams –

Până ajung să vă povestesc de ce iubesc eu aşa mult cărţile, vreau să vă spun câteva cuvinte despre o serie foarte dragă sufletului meu care, deşi a apărut la editura Cotint junior, este departe de a fi o serie pentru copii.

Nu mai ţin minte exact când mi-a cumpărat primul volum, nici motiv pentru care am făcut-o, dar m-a prins din prima. E o carte interesantă, plină de situaţii neprevăzute, care te ţine cu sufletul la gură de la prima la ultima pagină şi în care întorsăturile de situaţie apar când te aştepţi mai puţin. Motivul pentru care spun că nu este chiar o carte pentru copii e că moartea e destul de prezentă în fiecare dintre cărţile seriei. Când te aştepţi mai puţin dipare câte un personaj.

Povestea este următoarea:

Will Burrows este un băiat de 14 ani ce locuieşte în Londra împreună cu familia sa, însă el pare să aibă foarte puţin în comun cu aceştia. Când tatăl său adoptiv dispare în mod misterios, băiatul porneşte în căutarea acestuia, împreună cu prietenul său Chester. Astfel, descoperă sub pământ o lume nouă, complet ascunsă oamenilor de la suprafaţă, lume condusă de o rasă ciudată, numită Stix, al cărei unic scop este să cucerească lumea Suprasolilor. Fără să vrea, Will este atras într-un conflict vechi, descoperă secrete nebănuite şi ajunge să lupte pentru supravieţuirea întregii specii umane. 

Sunt sigură că aceia dintre voi pasionaţi de cărţile de aventuri vor fi intrigaţi de mica mea descriere şi vă garantez că în momentul în care veţi începe să citiţi Tunele veţi deveni la fel de pasionaţi ca şi mine şi veţi aştepta cu sufletul la gură să aflaţi deznodământul conflictului.

One thought on “Tunele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.