Totul despre CV-ul ideal la evenimentul CV masters

cv masters

După primul seminar CV masters singurul meu gând era Cum, Doamne iartă-mă, am ajuns eu să am un job? Pentru că CV-ul meu este varză! Adevărul este că am avut noroc. Ori de câte ori am ajuns să am un anumit job, nu a trebuit să caut prea mult. Omul potrivit la locul potrivit mi-a făcut introducerea, ca să zic așa, chiar și la SweetLime. Deci nu am avut nevoie de cine știe ce CV. Bătrânul, ponositul, dinozauricul Europass este exact așa cum îi spune numele, pass. Recruterii de azi caută mai mult, iar majoritatea dintre noi habar nu au cum să abordeze problema. Sistemas Capilares con lace frontal

Ce este CV masters și ce fac ei?

CV masters este un brand tânăr, ce se ocupă de optimizarea CV-urilor și nu numai. Ce înseamnă asta? Ei bine, ei iau CV-ul tradițional și îl transformă într-o mică operă de artă. Toate calitățile tale, ascunse sub rânduri și rânduri de cuvinte, ies la iveală pe prima pagină. Toate reușitele tale, pe care nici măcar nu te gândeai să le evidențiezi, sunt puse sub lumina reflectoarelor. În maxim 2 pagini, viața ta profesională este prezentată atât de clar și de profesional încât, atunci când ajunge pe masa recruterului sau a oricărei persoane de la resurse umane, CV-ul tău strălucește precum o nestemată într-o mare de scris mărunt și îngrămădit. Știu. Nu prea pare adevărat, nu? Și eu eram sceptică. Asta până când Camelia a început să lucreze, live, în timpul seminarului, pe CV-ul unuia dintre participanți. Nu mi-a venit să cred cu câtă ușurință extrăgea informațiile esențiale din CV-ul de 6 pagini al voluntarului. Sau cât de logice erau lucrurile pe care le spunea și pe care noi le facem robotic atunci când vine vorba despre CV. De exemplu, știți cum majoritatea oamenilor au tabelul acela cu limbile străine? Cu A1 și B2 și C3 și puii mei, zici că vorbim despre vitamine sau ceva dinamită? Ei bine, în locul acelui tabel, pe care oricum nu îl înțelege nimeni, nu ar fi mai frumos să scrii: Fluent în limba engleză și limba germană? Nu sună mai bine și mult mai logic? Da, poate nu scrii la fel de bine cum vorbești, dar pentru asta există google, ca să te ajute atunci când ești în impas. Și oricum, dacă scrii A1 la vorbit și A2 la scris, nimeni nu înțelege nimic.

Primul seminar de optimizare a CV-urilor din România

Este minunat să lucrezi într-o companie a cărei filozofie se potrivește perfect cu a ta. Camelia este exemplul perfect deoarece ea simte, respiră, trăiește CV-uri :))). Am ajuns să o cunosc de ceva timp și pot să vă spun că, în mod normal, vorbește destul de mult. Ei bine, atunci când vine vorba despre CV-uri entuziasmul ei crește la cote maxime dintr-un motiv foarte simplu: lucrând de atâția ani în domeniul acesta, ea știe cât de importantă este această ”carte de vizită” pentru orice persoană care își caută un loc de muncă. Și a ajuns să fie atât de dornică să împărtășească din această experiență încât seminarul de optimizare a CV-urilor a venit ca un pas natural spre o lume în care toți oamenii au un job mai bun. Poate sună poetic ceea ce tocmai am scris, dar asta nu înseamnă că este mai puțin adevărat. Astfel, într-o frumoasă seară de vineri, de pe la începutul lunii, contrar tuturor așteptărilor, peste 20 de persoane au venit să afle cum își pot optimiza CV-ul și, automat, îmbunătăți șansele de a avea un job mai bun. Majoritatea erau persoane tinere, destul de lipsite de experiență în câmpul muncii, dar acesta este, într-un fel, marele lor avantaj. Lumea abia acum li se deschide, iar cu un CV eficient au șansa de a face orice își doresc. Seminarul a fost extrem de informativ și îl găsiți în întregime pe pagina de Facebook CV masters (aici). Și pentru că cererea a fost destul de mare, există posibilitatea să se repete.

De ce ai nevoie de un CV optimizat?

Ok, probabil acum te întrebi de ce ai avea tu nevoie de un CV optimizat? Dacă ai un super job pe care îl adori, nu ai nevoie. Stai pe locul tău călduț și vezi-ți de treabă. În schimb, dacă vrei mai mult, un job mai bun la o altă companie sau chiar în compania în care lucrezi, atunci ai nevoie de un CV pe măsură. Cu toate dezvoltările tehnologice, atenția noastră a scăzut dramatic. Iar acest lucru nu se aplică doar în cazul meu sau al tău. Acest lucru este valabil și pentru oamenii ce angajează pentru compania la care vrei tu să lucrezi. Dacă CV-ul tău este same old, same old, cam care crezi că sunt șansele tale de reușită? Bine, Camelia avea mai multe sfaturi și sugestii, dar le găsiți voi în video sau la următorul eveniment, de ce nu? Se pare că subiectul abordat va fi LinkedIn. Pentru că, atunci când vine vorba despre pregătirea profesională, aceea este rețeaua socială a viitorului. Vai de capul meu ce m-am lungit. Sper că acest articol te va ajuta să faci pașii corecți în obținerea jobului la care visezi. Dacă mai ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să îmi lași un comentariu și să te abonezi la newsletterul CV masters. Și pentru că vreau, din suflet, să aflu mai multe despre tine, povestește-mi în comentarii cum ai ajuns la actualul loc de muncă și dacă ești mulțumit de el. Untold 2018

2 thoughts on “Totul despre CV-ul ideal la evenimentul CV masters

  1. ianca says:

    Total de acord, Andra. Vad atatea CV-uri proaste in ziua de azi… si cel Europass chiar e redunant deseori. Nu ma face sa vad un om, si sincer, in unele cazuri, nu esti intr-o situatie disperata de angajare, asa ca poti usor sa refuzi orice de genul care iti vine, ca iti permiti, sunt multi… si majoritatea la fel. Cred si eu ca trebuie sa ”step up” our CV game in lumea asta ”noua”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.