Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Three Billboards

A fost unul dintre filmele nominalizate la Oscar si mi-am dorit sa il vad din momentul in care am vazut pentru prima data trailerul. Chiar daca Three Billboards Outside Ebbing Missouri nu a castigat marele premiu, Frances McDormand, a obtinut un binemeritat Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, iar acest lucru m-a facut sa imi doresc si mai mult sa merg la cinema. In plus, m-a atras la nebunie titlul, care mi se pare absolut genial, extrem de intrigant si care ar fi meritat in sinea lui un Oscar :))).

Povestea

La cateva luni dupa moartea fiicei sale, Mildred considera ca politia nu mai face nimic pentru a rezolva cazul si decide sa ia problema in propriile maini. Astfel, ea inchiriaza 3 panouri publicitare care, practic, dau foc orasului. Taberele se formeaza, spiritele se incing, iar Ebbing, Missouri nu va mai fi niciodata la fel. 

Three billboards comments by Andra

Deja cred ca ati realizat ca mi-a placut foarte mult filmul. Desi este usor nebun. Este foarte sangeros pe alocuri. Si oamenii, mai toti o iau razna. Iar finalul este deschis, ceea ce eu detest la filme. Nu imi place sa imi imaginez eu cum se termina povestea. Pentru ca nu este povestea mea. Povestile mele au finalul meu. Povestile altora trebuie sa aiba finalul lor.

Dar sa trecem peste asta :))).

Filmul nu este pentru cei slabi de inima si in nici un caz pentru cei ce nu apreciaza umorul negru. Filmul te pune pe ganduri. Iar Mildred este un personaj absolut genial. Adica eu, cand am plecat de la film, ma intrebam in continuu daca era vorba despre copilul meu eu cum as fi procedat? Pentru ca este nevoie de o femeie deosebita ca sa faca fata unui oras intreg. Insa nu poti sa nu te intrebi unde tragi linia atunci cand trebuie sa lupti? Si cum te poti vindeca daca ramai blocat in trecut? Chiar daca este vorba despre ceva atat de dureros ca si pierderea unui copil.

Mi-a placut mult si personajul jucat de Woody Harrelson, desi SPOILER ALERT!!! nu ma asteptam sa isi zboare creierii. Si nu am fost de acord cu decizia sa. Chiar daca era SPOILER ALERT!!! pe moarte. Nu iti lasi asa familia si nu lasi orasul in haos. Astepti sa mori cu demnitate. Presupun…

Ceea ce mi-a placut foarte mult la film au fost micile momente de bunatate. Adica… oricat de groaznica ar fi o situatie, inca mai exista bunatate in oameni. De exemplu, SPOILER ALERT!!!! nu ma asteptam ca Red sa ii dea suc celui ce l-a aruncat pe geam. Si in nici un caz nu ma asteptam ca Dixon sa o mai ajute pe Mildred dupa ce aceasta i-a dat foc. Bine, aici a contribuit si scrisoarea serifului, care a incercat totusi sa aduca o schimbare dupa moartea sa, dar asta e partea a doua.

Three Billboards este un film trist. Nu pot sa neg acest lucru. Intreg orasul pare trist. Familia lui Mildred era complet nefunctionala chiar si inainte de moartea fiicei sale. Majoritatea personajelor au tot felul de drame personale cu care trebuie sa se descurce. Singurul care chiar parea sa le aiba pe toate este serifiul… dar pana si el este pe moarte si isi zboara creierii. Deci viata nu este deloc frumoasa in Ebbing, Missouri.

Nota mea pentru Three Billboards Outside Ebbing Missouri este 10.

Mergeti sa vedeti filmul pentru ca nu veti regreta. Doar pregatiti-va sufleteste pentru usoare urme de melancolie la iesirea din sala de cinema. Eu am ales, ca de fiecare data, Cinema City si sper sa faceti la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.