Târgul pentru mirese Rayna Decor

Târgul pentru mirese

În weekendul 11-13 ianuarie datoria m-a purtat la Târgul pentru mirese Rayna Decor. Kapa Center avea stand acolo, iar noi nu puteam lipsi de la eveniment. Trebuia să ne asigurăm că revista pentru care am muncit atât de mult ajunge la public. Și trebuia să vedem cum se prezintă alți furnizori de servicii în domeniul nupțial din oraș. Până la urmă, cea mai mare parte a produselor Kapa Center sunt destinate evenimentelor de acest gen. În plus, întotdeauna sunt curioasă de modul în care alte persoane creative și branduri aleg să se reprezinte. Pentru că îmi vin o grămadă de idei noi pentru ceea ce fac eu. Și mai era și Andi de la Insula Iubirii :))). Dar asta nu a contat atât de mult :D.

Ce mi-a plăcut?

Am fost pentru prima dată la un târg de nunți prin 2018 sau 2017… nici nu mai știu :))). Cert este că nu m-a impresionat foarte tare. Dar atunci eram concentrată pe problema nunții noastre. Ceea ce voiam să subliniez cu această introducere este că și în starea în care eram atunci, tot mi-am dat seama că târgul nu avea nimic WOW. Dar în 2019, au fost câteva standuri care mi-au plăcut la nebunie și care mi-au confirmat faptul că și în Timișoara oamenii încep să acorde evenimentelor de genul acesta importanța cuvenită.

Standul meu preferat și cel mai awesome de la Târgul pentru mirese a fost al celor de la Venue. Oamenii ăștia au construit un micuț local în mijlocul Centrului de Afaceri. Un local cu 2 pereți, cu coloane, cu un candelabru destul de mare și de strălucitor, cu mese și scaune și bar. Nu mi-a venit să cred. Și exprima exact ceea ce Venue este: eleganță, rafinament, sofisticare. Iar în momentul în care am văzut că mai fac și after party la finalul târgului… nu am mai avut ce să zic :))). Ba da… I wanna play with you too :))).

Targul pentru mirese

În ceea ce privește standurile brandurilor de haine, o să recunosc, nu am vizitat și partea de sus a târgului, dar dacă era ceva spectacol acolo, mi-ar fi spus Alin și Erika sigur. Din ceea ce am văzut, în schimb, mi-a plăcut foarte mult standul Felix Ramiro, al nostru, evident :))), dar și standurile câtorva branduri tinere, cum ar fi Sis Design sau Baraka. Și albumele. Mi-au plăcut unele albume la nebunie. Sunt fotografi atât de talentați în Timișoara… ai de capu meu!

La capitolul cofetării, oferta era foarte diversificată și noi am mâncat foarte multe prăjituri :))). Majoritatea au fost extrem de bune. De exemplu, cei de la Senneville au făcut niște choux a la creme cu zmeură de leșinai. La Andalusia am mâncat cele mai bune macarons ever! Dar din punct de vedere al amenajării standului, cofetăria mea preferată a fost La Naomi. De ce? Pentru că aveau pe o masă înaltă 3 macarons uriași, iar la masă niște scaune înalte cu șezutul sub formă de macaron. Le-aș fi luat acasă. Atât de mult mi-au plăcut.

targ pentru mirese

În rest… ce să mai scriu Flavius?

Ce am învățat?

Că merită să faci o vizită la Târgul de mirese indiferent dacă te măriți sau nu. Pentru că vezi ce mai e nou în oraș, poți încerca prăjituri de la cofetării la care poate nu ai fost, descoperi designeri pe care nu îi cunoșteai. În plus, ai parte de multă inspirație.

Din punct de vedere al jobului, am notat câteva observații practice:

  1. Trebuie să mergi acolo unde este publicul țintă – dacă tu vinzi servicii de nuntă (sau produse specifice), dar nu participi la târguri de profil, unde vin mii de oameni, să nu te plângi că nu ai clienți.
  2. Mesajul trebuie să fie reflectat de imaginea pe care o prezinți – dacă susții că ești cel mai tare din parcare, standul tău trebuie să fie cel mai tare de la târg.
  3. Evenimentele de genul acesta sunt investiții pe termen lung – șansele să vinzi la târg suficient cât să îți acoperi investiția sau să închei atunci contracte suficiente sunt minime. Dar dacă reușești să rămâi în mintea oamenilor, mai devreme sau mai târziu ei se vor întoarce la tine.
  4. Piața evoluează de la an la an și tu trebuie să fii la curent cu ceea ce face concurența – altfel cum ai putea fi competitiv?
  5. Pe măsură ce piața evoluează, cerințele consumatorilor sunt tot mai mari – iar tu trebuie să te ridici la nivelul lor.
  6. Networking is key!

târgul pentru mirese

Puțin fashion

Bineînțeles că nu puteam să particip la Târgul pentru mirese fără să fiu fashion. Și chiar dacă știam că o să leșin de picioare, sâmbătă am optat pentru o ținută de inspirație 50s, cu eterna mea rochie plisată Holla Tombabe, o bluză neagră pe gât, botine negre și cercei statement de la Zara. Aceștia sunt noi, dar mi-au plăcut maxim și am zis să le dau o șansă, chiar dacă erau cu clips și eu am unele emoții când vine vorba despre genul acesta de cercei. Adică mi-e frică să nu îmi pice :))). Dar nu am avut nici un fel de problemă cu ei, în afară de o durere de urechi datorită purtării lor timp de 6 ore :))).

târgul pentru mirese

Duminică am zis că eu clar nu mai port tocuri și am mers pe bocanci. Păreau o opțiune mult mai bună. Am adăugat în mix fusta mea de prințesă de la Zara, o cămașă de blugi (Flavius a găsit inspirația pe Pinterest), pălăria mea mai mică, neagră și o pereche de ochelari de soare. Asta ca să fiu pe aceeași lungime de undă cu Botezatu :D.

târgul pentru mirese
Evident că Flavius a fost mai fashion decât mine 😀

Și dacă tot eram fashion, am făcut poză cinstită cu Andi de la Insula Iubirii. Mi-a dat curaj să îl abordez un pahar de șampanie și muzica celor de la Venue :))).

În rest, m-am distrat maxim. Am râs foarte mult. Am mâncat prăjituri până m-a durut burta. Am făcut o grămadă de poze. Așa weekenduri să tot lucrezi :))). Și de-asta îmi place viața la SweetLime și blogu lu Andra :D. Abia aștept următorul târg pentru mirese :D.

târgul pentru mirese
Un fel de Adam și Eva, doar că mărul era un choux a ala creme de la Senneville 😀
târgul pentru mirese
My very fashion man!
târgul pentru mirese
Puțin foodporn 😀
târgul pentru mirese
Too sweet or not too sweet, that is the question :)))

Untold 2018

P.S. Nu am spus acest lucru, dar trebuie să felicit organizatorii târgului pentru mirese Rayna Decor. Au făcut o treabă absolut minunată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.