Şi am spus da

– Elizabeth Gilbert – Si am spus da elizabeth gilbert

Mănâncă, roagă-te, iubeşte a fost un fenomen şi cred că nu e persoană care să nu fi văzut măcar filmul, dacă nu a citit şi cartea. Dar nu ştiu câţi dintre voi ştiu că Liz a scris şi o continuare la acest roman, în care povesteşte cum s-a împăcat ea cu instituţia legală a căsătoriei.

Şi pentru un om care a trecut printr-un divorţ extrem de urât, care a adus-o practic pe marginea prăpastiei, i-a fost extrem de greu să mai aibă încredere în căsătorie. De aceea, a făcut, după cum spune, ce face ea mai bine: a studiat şi a studiat problema, până când a reuşit să îi dea de capăt. Iar rezultatul este Şi am spus da, o carte absolut superbă, despre toate temerile pe care le-ar putea avea cineva când vine vorba de căsătorie, dar şi explicaţii pentru ele. Studii privind căsătoria şi iubirea în diferite culturi.

Mi-a plăcut extrem de mult pentru că m-am regăsit în ea de foarte multe ori. Pentru că am descoperit acolo, negru pe alb, unele dintre propriile mele temeri privind căsătoria.

Nu pot spune că e o carte în care se întâmplă foarte multe. De fapt, totul porneşte de la necesitatea ca Liz şi Felipe să se căsătorească, pentru ca acesta din urmă să poate primi cetăţenia americană. În timp ce aşteaptă ca formalităţile să fie îndeplinite, cei doi călătoresc prin Asia, iar Liz studiază problema căsniciei în diverse timpuri istorice, dar şi alte probleme ce pot apărea pentru orice cuplu căsătorit: rolul fiecărui partener în căsnicie, autonomia, aşteptările, dragostea oarbă, infidelitatea, cultura şi multe altele.

Pentru mine, căsnicia a fost întotdeauna ceva străin, oricât mi-ar fi povestit mami şi oricât aş fi stat să observ eu. Deci toate detaliile, privite prin ochi atât de sceptici, nu au putut să nu îmi facă decât bine :))).

După cum spuneam, mie mi-a plăcut extrem de mult cartea şi cred că ar cam trebui sa o citeasca toata lumea, mai ales femeile, singure sau căsătorite, nu prea are importanţă. Cred că aş putea spune că e un soi de curs mai boem despre căsnicie :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.