Savoare Barocă

blogu lu andra

Sâmbăta aceasta am avut ocazia de a participa la deschiderea Festivalului Baroc Timișoara. Aveam emoții super mari în special datorită costumului pe care am decis să îl închiriez. Cumva, în capul meu, ajungeam acolo și eram singura persoană scoasă din acea perioadă, în timp ce în jurul meu defilau oameni îmbrăcați ca pe covorul roșu. Mă tot întrebam la ce m-am gandit când am hotărât să accept provocarea Giorgiei.

Totuși, în momentul în care am ajuns în fața Palatului Baroc, gazda noastră pentru acea seară, m-am liniștit. A fost ca și cum aș fi pășit într-o altă epocă, într-un cadru perfect, cu oameni liniștiți, în care muzica, vinul de calitate și prăjiturile super bune erau tot ce conta pe lume. M-am simțit de-a dreptul transpusă într-o altă Timișoară, în care lumea bună a orașului se adunase la bal.

Înainte să particip la acest eveniment mi se părea ciudat așa, cum vor unii oameni să reînvie periodic Timișoara de altă dată, însă în această sâmbătă seara mi-am dat seama că acea perioadă avea o strălucire aparte. Muzica era mai liniștită, poveștile spuse în tihnă, iubirile de durată, iar viața savurată din plin. Cel puțin așa m-au făcut să cred atât Caius Hera și Claudiu Șola, cât și cei de la Incanto Quartetto .

Dacă vi se pare că am devenit prea siropoasă, am câteva date pentru voi, extrem de precise. Aceasta este ediția a 5-a a Festivalului Baroc și pune accent pe personalitatea marcantă a lui Eugeniu de Savoya deoarece anul acesta se celebrează 300 de ani de la intrarea acestuia în cetatea Timișoarei.

Festivalul are un program destul de divers și include o expoziție de fotografie, alte concerte, o lansare de carte și altele. Pentru mai multe detalii, vă rog să aruncați o privire peste pagina lor de Facebook.

Mi-a plăcut mult acest eveniment și pentru că am putut să îl împart cu prietenele mele, Adriana și Mishuella, dar și să îl includ în inițiativa BloggingTM 2.1 A fost un câștig din toate punctele de vedere și abia aștept să vă vorbesc despre alte evenimente din cadrul festivalului. De asemenea, trebuie sa mentionez ca prosecco-ul foarte bun pe care l-am degustat, precum si restul bauturilor, a fost asigurat de Enoteca de Savoya (care imi place din ce in ce mai mult), iar de indulcirea noastra s-au ocupat cei de la Prospero si au facut o treaba excelenta!

Pupici!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

One thought on “Savoare Barocă

  1. Pingback: Savoare Baroca | BloggingTM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.