Sanctus

– de Simon Toyne – 

Am așteptat cu sufletul la gură să primesc cartea aceasta, mai ales că am citit vreo 3 recenzii plus descrierea de la all, dar în nici un moment nu am crezut că o să fie chiar atât de tare.

Evident că nu vă voi spune secretul, dar e unul de proporții, protejat de mii de ani, pentru care s-a vărsat sânge și s-au sacrificat nevinovați. Mai mult decât orice, secretul arată slăbiciunile oamenilor și cum poate puterea să corupă chiar și cele mai luminate minți.

Dacă ați citit Codul lui DaVinci și v-a plăcut (sau nu) trebuie să citiți neapărat Sanctus.

Povestea e una conspirațională, cu influențe biblice evident, dar te ține cu sufletul la gură efectiv. Dacă la început e puțin mai lentă, ca să zic așa, până îți dai seama ce și cum se întâmplă, ea se accelerează și ajungi în faza în care nu mai poți lăsa cartea din mână. Eu aseară nu am putut să mă pun să dorm până nu am terminat-o, iar finalul a fost… departe de orice mi-aș fi putut închipui eu.

Simon Toyne a creat o capodoperă în adevăratul sens al cuvântului. O capodoperă a suspansului. Și dacă credeți că citindu-l pe Dan Brown  nu mai aveți la ce să vă așteptați în materie de conspirații religioase, trebuie să vă spun că vă înșelați amarnic.

Cartea asta a devenit una dintre preferatele mele din o grămadă de alte motive care nu vi le pot spune pentru că i-aș strica farmecul. Sper să o citiți și voi și apoi să vorbim despre ea.

Mulțumesc all pentru vALLuntar pentru că altfel nu știu dacă ajungeam să citesc o carte atât de tare. După cum v-ați dat seama, recenzia face parte din aceeași campanie vALLuntar despre care am mai scris și pentru care am mai scris o recenzie, detalii despre aceasta putând afla aici.

P.S. Poza am luat-o și eu ca și Oana de pe all.ro, să sperăm că nu se supără :D.

11 thoughts on “Sanctus

  1. sim says:

    si mie mi-a placut Sanctus mult…secretu mi s-a parut putin exagerat…dar asa am stat si eu cand mi-a adus Mosu:) cartea, pana noaptea pe la 3 sa o termin de citit.

  2. aA says:

    sunt deja cateva carti care apar constant si au recenzii interesante. cred ca as fi curioasa s-o citesc, genul acesta uzual e bine documentat si afli mereu lucruri noi, dincolo de actiunea principala a cartii 🙂

  3. Pingback: „Cheia” vine la Timișoara

  4. Pingback: I love All :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.