Salam de biscuiți

Să nu credeți că m-am dat exclusiv pe bucătărie, doar că nu m-am putut abține. De fapt, mami a venit cu ideea pentru că ea a adus biscuiții, eu doar am pus-o în practică.

După cum spune titlul, azi am făcut salam de biscuiți. Sincer vă spun că habar nu am cantități exacte. Eu l-am făcut foarte ochiometric și după gust :D.

Ingredientele necesare sunt următoarele: un pachet de biscuiți simpli, cacao cât mai neagră, zahăr, margarină sau unt, esență de rom, cocos și/sau nuci prăjite/caramelizate.

Pașii care trebuie urmați sunt:

1. Se zdrobesc biscuiții până majoritatea devin o pudră fină. Dacă rămân unele bucățele mai mari nu e nici o problemă, salamul de biscuiți va fi puțin mai crocant.

2. Un vas ce contine cam 2 căni de apă se pune la fiert împreună cu -4 linguri de zahăr, umplute cu vârf. Dacă vă place salamul de biscuiți mai dulce puteți pune mai mult zahar. După ce zahărul s-a topit se lasă apa să se răcească puțin.

3. Peste biscuiții zdrobiți se pun 3 linguri mari de cacao. Dacă preferați un salam mai închis la culoare, puteți pune mai multă cacao.

4. În amestecul rezultat se adaugă apă cu zahăr și esență de rom. Se amestecă până se omogenizează. Este de preferat să nu puneți toată apa dintr-o dată în amestec pentru a nu-l face prea moale.

5. Se adaugă o lingură de unt și din nou se amestecă totul.

În compoziția rezultată se pot pune diverse arome pentru un plus de gust – nucă de cocos, nucă, stafide etc.

Eu am împărțit compoziția în 2 părți egale. În una dintre ele am pus cocos amestecat cu zahăr pudră, iar în cea de-a doua nuci caramelizate.

Pentru a obține forma dorită, se așează compoziția pe folie de aluminiu, se împachetează frumos și se pune la frigider unde se lasă 2-3 ore minimum pentru a se întări.

Sper să încercați și voi pentru că nu e o rețetă greu de realizat, dar un desert delicios.

Poftă bună!!!

One thought on “Salam de biscuiți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

În 10 ani de blogging am învățat 10 lecții prețioase care sigur te vor inspira.
Descoperă-le în primul meu ebook!
Descarcă gratuit ebook-ul
"Pierdută în blogosferă"