Rogue One – a Star Wars story

rogue one

Desi nu sunt o fana inraita a seriei Star Wars, cand am primit invitatia pentru Rogue One am stiut ca trebuie sa il vad. Mai ales in conditiile in care ruleaza in format Imax.

Povestea, in sine, este puntea de legatura intre seria originala Star Wars si cea de-a doua. Este putin cam prea trista pentru gusturile mele (un fel de Pompei intergalactic), insa extrem de captivanta. Iar in ceea ce priveste efectele speciale, pot sa spun doar WOW! Nu mi-a venit sa cred cat de bine au putut iesi.

Da, sunt constienta ca tot filmul a fost facut intr-o camera de 4/4 (probabil), dar le-a iesit absolut genial. Mi-au placut decorurile, planetele, masinariile. Mi-a placut ca au pastrat intru totul detaliile tehnice ale lumii originale create de George Lukas: aceeasi roboti, aceleasi masinarii de lupta, aceleasi nave de lupta si, evident, The Death Star! Mai mult, apar personaje din filmele trecute (ceva senator pe care nu mai stiu cum il cheama :))), 3PO si R2D2). Si, ca sa fie totul perfect, filmul se termina cum incepe prima serie :)))).

Ati inteles ceva? Sunt cam entuziasmata :D.

Cert este ca nu mi-am dat seama cum au trecut 2 ore si ceva.

Rogue One

Rogue One pe scurt

Actiunea debuteaza pe o planeta putin populata unde oamenii Imperiului vin sa ia un prizonier. Insa Galen Erso nu este un fermier oarecare, ci savantul ce va construi Steaua Mortii. Dupa vreo 15 ani (parca :D) fiica pierduta a lui Galen Erso, Jyn, este capturata de rebeli si trimisa in misiune. Ea trebuie sa ia legatura cu omul care a crescut-o dupa capturarea tatalui sau si sa il convinga sa ajute Alianta in lupta impotriva Imperiului. Insa intervine Steaua Mortii, un spion, o misiune deturnata, un tata regasit si… Pompei :)))

Ce mi-a placut

Ca si personaje, personajul meu preferat a fost K2, bunicul lui 3PO :)))). Mi-a placut sarcasmul lui, replicile extrem de bine spuse, umanitatea, in ciuda faptului ca era robot. De Jyn nu pot sa spun ca mi-a placut. Habar nu am daca de vina a fost interpretarea sau personajul, dar era ceva la ea care nu se incadra cu peisajul. De iubitul ei nu mi-a placut nici atat :)))). In schimb, au fost 2 chinezi ce aveau treaba cu forta si care chiar au fost draguti. Pacat ca au murit! Insula luptei finale parea palmierul din Dubai :))). Si au fost ft multe faze funny.

All in all, a fost foarte ok filmul si merita vazut (asta pentru oamenii care nu sunt Star Wars groupie). Deci, multumesc Cinema City Shopping City Timisoara pentru invitatie. It is always a pleasure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.