Când am primit invitația de a testa aplicația wikoti m-am simțit, în primul rând, onorată. Eu, un modest blogger, să testez o aplicație destinată tuturor timișorenilor, era o chestie super WOW pentru mine și de aceea am luat problema foarte în serios.
De ce wikoti?
wikoti este o aplicație disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android. Este gratuit atât pentru utilizatori, cât și pentru restaurantele/cafenelele/cofetăriile/etc partenere. Și este exclusiv pentru Timișoara… cel puțin momentan.
Evident că atunci când am aflat despre wikoti prima mea întrebare a fost ce anume are diferit? Pentru că, dacă este să fim sinceri, google maps îți oferă deja opțiunea de a găsi restaurante sau orice tip de localuri. De ce ar fi nevoie de o nouă aplicație care să facă exact același lucru? Ei bine, răspunsul este foarte simplu: pentru că în wikoti poți pune ca și element de căutare exact ceea ce vrei să mănânci.
Da, da. Ați citit foarte bine. Aveți chef de burgeri? Scrieți în câmpul de căutare și wikoti vă arată exact unde găsiți burgeri. Vreți o prăjitură anume? Perfect. Căutați în wikoti și el vă trimite. Iar ca recompensă, puteți lăsa și o recenzie, ajutându-i astfel și pe ceilalți utilizatori să descopere ce este bun și ce nu în oraș.
Cum funcționează?
În principal, funcționează cam ca și oricare altă aplicație de profil. O instalezi în 2 timpi și 3 mișcări și cauți liniștit ce îți trebuie. Implicit, aplicația îți arată localurile cele mai apropiate de tine. Ele au note date de utilizatori, poți afla dacă sunt deschise sau nu, care este price rangeul și, evident, distanța ce vă desparte. În plus, poți consulta meniul și poți primi indicații cum să ajungi la locație direct din aplicație.
Super simplu, nu?
Bineînțeles că nu toate localurile sunt complet actualizate, dar acest lucru nu este vina aplicației. Pentru că m-am documentat 😀 și știu că proprietarii sau administratorii locațiilor pot să își revendice localurile și să se ocupe de gestionarea acestora în aplicație. Ei pot incarca meniul, programul de functionare si poy trimite notificari utilizatorilor. Deci daca ei isi fac treaba bine, nu au cum să nu atragă utilizatori într-un număr cât mai mare.
Filtrele
Vă spuneam la început că în wikoti îți poți introduce propriile filtre. Ei bine, asta nu înseamnă că aplicația nu vine în ajutorul tău în prealabil. Există o serie de filtre predefinite care să te asiste puțin, dacă nu știi exact ce îți dorești (cum mi se întâmplă mie de multe ori). Și eu credeam că este un bug faptul că propriile tale filtre nu se șterg, dar mi-am dat seama că, de fapt, este foarte tare așa. Pentru că aplicația, practic, îți salvează preferințele. Adică nu o să cauți tu lava cake dacă nu ai deja o pasiune pentru așa ceva.
Experiența mea cu wikoti
Eu sunt foarte sceptică atunci când vine vorba despre aplicații. Nu prea aleg după sfaturile de pe tripadvisor sau mai știu eu de unde. Așa că, în ciuda entuziasmului, am avut o oarecare reticență și când a venit vorba de wikoti.
Totuși, am descărcat aplicația și am început să o studiez. Aveam planuri mult mai extinse pentru ea, dar timpul meu e limitat. Așa că într-o frumoasă dimineață când aveam timp liber și voiam să iau un mic dejun delicios cu Flavius am apelat pentru prima oară la wikoti. Am introdus mic dejun în câmpul de căutare și am început să studiez cele 35 de opțiuni. Până la urmă am ales Neața pentru că am mai fost noi acolo o dată și eram… daaaaa!!!! hai la Omelette! Am folosit până și harta, ca să văd dacă chiar merge :))). Și da, merge :))). După care ne-am bucurat de un super breakfast :D.
Ce aș putea să cer mai mult? A, da, să mă abonez la ofertele de la Omelette și să aștept să îmi spună că dau pancakes pe gratis :))). Sau orice altă ofertă au ei. Pentru că în wikoti se poate și asta :D.
Ce aș putea cere mai mult?
Ei bine, puțin mai multă implicare din partea localurilor înscrise pe platformă. Încă nu am primit nici o notificare legată de pancakes :)). Și mai multe reviewuri, dar aici intervenim noi.
Da, da! Noi, utilizatorii. Pentru că și eu trebuie să mă ocup de partea asta, chiar dacă mă apucă lenea când mă gândesc la ea. Ca orice altă platformă, wikoti este o comunitate, iar noi toți ar trebui să facem parte din ea. Pentru că localurile sunt toate din Timișoara, oraș în care muncim și mâncăm zilnic. Și pentru că fiecare dintre noi are o responsabilitate față de ceilalți. Adică să îi ajute să descopere locuri super faine în care să mănânce.
Deci nu mai stați pe gânduri. Intrați aici și descărcați wikoti. Căutați mâncarea preferată și bucurați-vă de ea. Mai mult, revendicați-vă afacerile dacă vă aparțin și introduceți cât mai multe tagguri. Ce mai așteptați? Foamea timișorenilor se bazează pe voi :D.
Voi ce aplicații utilizați pentru a descoperi localuri noi? Ați încercat deja wikoti? Cum vi s-a părut?
P.S. Acest articol este un advertorial scris pe baza experienței personale. Toate informațiile pot fi verificate în telefonul meu :))).