PRbeta Conference 2016: PReviziuni

blogu lu andra

Înainte să încep povestea propriu-zisă a conferinței, vreau să vă spun că acesta a fost unul dintre cele mai faine evenimente la care am fost ever! Așa că mi se pare corect să le mulțumesc fetelor de la PRbeta de la bun început pentru invitație și pentru că m-au primit și pe mine sub umbrela lor.

Dacă citiți asta, să știți că sunteți cele mai tari!

Acum să trecem la treabă.

Când am primit invitația pe email nu am știut cum să confirm mai repede. Nici măcar nu m-a interesat că era în timpul săptămânii. Mi-am luat o zi de concediu și adio. Mi s-a părut cea mai bună investiție a anului în persoana mea. De fapt, în acest blog care sigur va beneficia de pe urma participării mele. Deci dacă vi se vor ivi asemenea oportunități, nu stați pe gânduri.

În ceea ce privește conferința, vreau să vă spun că mi-a plăcut totul la ea. Mi-a plăcut micul dejun delicios de la Danone. Mi-au plăcut vorbitorii. Mi-au plăcut subiectele. Și mi-a plăcut maxim the after party!

Într-o primă fază, subiectul de discuție a fost contentul de calitate. Ce anume transmitem, de ce transmitem și cum putem transmite mai eficient? De la Cristian Lupșa am aflat că oamenii trebuie să se regăsească în poveștile noastre și că majoritatea poveștilor lumii se învârt în jurul a 3 subiecte: moarte, Dumnezeu și sex.

Mi-a plăcut modul în care și-a explicat Ovidiu Eftimie viziunea despre Facebook (pe care l-a asemănat cu o plajă) și modul în care îl putem utiliza pentru promovare. De asemenea, ne-a exemplificat pe cazuri concrete care sunt greșelile care duc la moartea unei pagini de Facebook (ca să zic asa :)))), iar asta mi s-a părut o chestie super utilă.

De la Răzvan Căpănescu am aflat despre 2 filemulețe super tari cu Jude Law (pe care o să le share-uiesc curând pe Facebookul blogului), dar în minte mi-au rămas următoarele sale vorbe: If content is King, context is God! Adică trebuie să ne găsim și momentul potrivit pentru a ne transmite mesajele.

Prezentarea Ancăi Niță am privit-o cu suspiciune pentru că ea lucrează pentru o bancă, iar eu sunt sceptică atunci când vine vorba despre bănci. Dar ascultând-o am înțeles de ce sunt oamenii care lucrează acolo așa de șmecheri: ei s-au prins că nu își mai pot vinde direct serviciile, ci trebuie să spună povești, care să îi determine pe clienți să vină la ei cu inima (și buzunarele) deschise :D. Which is kind of evil, but brilliant!

După pauza de cafea a urmat partea de comunicare culturală, deschisă de Cătălin Alchidin. Acesta a adus în discuție problemele cu care se confruntă în încercarea de a aduce filme de artă publicului larg. M-a atras de la bun început acest subiect și nu m-am putut abține să nu intervin în discuție.

A urmat Vlad Tăușance, care ne-a prezentat modalitatea în care a reușit să promoveze pagina de candidatură a orașului Baia Mare pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Mi-a plăcut mult faptul că a pus accentul pe importanța interacțiunii cu publicul, capitol la care eu mai am de muncă :D.

Cristian Radu ne-a prezentat modul de promovare al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar Lucian Mircu (who is absolutely awesome!!!) a vorbit despre Ceau cinema! festivalul de film ce se va desfășura și la vară la Timișoara și Gotlob.

Pauza de prânz a fost minunată pentru că ne-am bucurat de un bufet super generos, dar și de socializare cu ceilalți participanți. Iar după, am continuat cu o serie de studii de caz, prezentate de Doris Bociort de la Fornetti, Luiza Toma de la Danone și Alina Pavel de la Orange. Totuși, trebuie să recunosc, mie cel mai mult mi-a plăcut prezentarea Cristinei Puțan de la PRbeta: o paralela a evoluției domeniului comunicării în zona de vest a țării în ultimii 5 ani (o să vă povestesc și vouă în curând).

Secțiunea de final a fost o dezbatere între Monica Jitariuc, Cristian Manafu, Mugur Părașcu și Laura Pătruț, pe tema educație în comunicare la locul de muncă. Discuția a fost una foarte animată (nu am mai ținut pasul cu luatul notițelor :))) și m-a făcut să îmi pun din nou întrebări cu privire la propriul meu loc de muncă și modul în care ar putea fi îmbunătățită acolo comunicarea.

Nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și unde s-au dus orele în timpul conferinței. Oscilam între surpriză și nelămurire, între uimire și conștientizare. A fost o experiență extraordinară, total neașteptată și extrem de binevenită. A fost exact acel ceva de care aveam nevoie pentru a-mi da seama că sunt pe drumul cel bun cu blogul acesta, cu scrisul, cu pasiunea mea pentru comunicare și relații publice.

M-am bucurat mult că am putut împărtăși această experiență cu prietena mea, Corina, care m-a ajutat de multe ori cu poze și așa am simțit că îi pot returna puțin din datorie :D. Și sper să îmi fie alături în continuare în multe aventuri minunate.

A fost la fel de plăcut să o revăd pe Teodora, care și-a rupt câteva ore din programul de sesiune pentru a participa la conferință. Era mega fancy așa că a trebuit să mă pozez cu ea :D.

Acum este târziu și mai am multe de făcut. Trebuie să îmi fac ordine puțin în gânduri și în cameră pentru că evenimentele minunate nu te scutesc de treburile casnice, doar îți dau ceva la care să te gândești înainte să le faci :))).

Pupici!

blogu lu andra

blogu lu andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.