PR Forum 2017

PR Forum

Oficial, PR Forum 2017 este conferinta mea preferata dintre toate cele la care am participat pana acum. De la debutul evenimentului cu dezbaterea privind fake news pana la panelul final despre visual communication, mi-a placut la nebunie. Si niciodata nu am notat atat de multe idei.

PR Forum

PR Forum 2017 pe scurt

Dupa cum spuneam, prima parte a conferintei PR Forum a fost o dezbatere super interesanta despre fake news. Stirile false sunt o parte a vietii noastre si exista oameni care fac o gramada de bani din publicarea unor bazaconii, ancorate poate in realitate, dar complet scoase din context. Mai mult, exista diverse grupuri care au inceput sa foloseasca fake news pentru a manipula politica, iar acest trend poate sa afecteze in orice moment si companiile.

Solutii pentru a rezolva problema fake news? Au fost propuse cateva:

  • o educatie in domeniul media care sa inceapa inca din scoala
  • o targetare mai buna a siteurilor pe care brandurile isi pun advertorialele
  • punerea accentului pe calitate nu pe cantitate atunci cand vine vorba de diseminarea mesajului

Dupa pauza de cafea am aflat care sunt tendintele in PR pentru anul 2017. A fost un panel plin de idei, despre care o sa vorbim in detaliu pe BloggingTM pentru ca multe dintre informatiile aflate aici pot fi utilizate de bloggeri pentru a-si imbunatati activitatea.

PR Forum

Pentru ca sunt pasionata de tot ce inseamna vizual in comunicare, am ales sa particip la seminarul The power of visual communication si bine am facut. Monica Jitariuc este un moderator absolut genial. Sub bagheta ei, speakerii si sala s-au conectat fara probleme, iar intrebarile au fost nenumarate. Personal, am reusit sa imi fac o idee mult mai clara privind vloggingul din Romania.

Ultimul panel la care am participat a fost cel de New Concepts in communication. Aceasta m-a pus serios pe ganduri pentru ca e tot mai greu sa fii consumator in ziua de azi, dar si sa fii brand. Oamenii au asteptari foarte mari din partea companiilor pe care le sprijina atunci cand merg la cumparaturi si nu se sperie sa isi arate nemultumirile online.

Cel mai mult m-am bucurat sa aflu ca GMP PR a demarat un proiect de educatie media a elevilor de liceu. Momentan este in stadiul de proiect pilot, desfasurandu-se doar in Bucuresti si cateva scoli din Ilfov. Totusi, sper ca in momentul in care Ana Maria Diceanu decide sa aduca proiectul in tara, va alege Timisoara ca prima destinatie.

PR Forum

Concluzii

Este clar, am devenit o impatimita a evenimentelor, iar Evensys a ajuns sa reprezinte standardul in ceea ce priveste organizarea. Nu pot decat sa ma bucur ca am participat la aceasta PR Forum si sa incerc sa implementez in Timisoara tot ce am invatat aici.

P.S. Imaginile provin de pe pagina oficiala a PR Forum Romania.

2 thoughts on “PR Forum 2017

  1. 33Concetta says:

    I must say it was hard to find your website in google.

    You write awesome posts but you should rank your blog higher in search engines.
    If you don’t know 2017 seo techniues search on youtube: how to rank a website Marcel’s way

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.