Poker în infern

Florian Lafani, Gautier Renault – 

Cartea aceasta m-a atras încă de la descrierea ei de pe site-ul All (pe care o găsiţi şi voi aici), deci nu a fost nici o surpriză pentru nimeni când am comandat-o cu prima ocazie ivită. Partea bună însă a fost că nu m-am înşelat.

Trebuie să vă spun încă de la început că dacă sunteţi pasionaţi de poker lectura va fi una foarte uşoară. După cum ni se sugerează încă din titlu, sunt folosiţi o sumedenie de termeni specifici acestui joc. Dar nu vă speriaţi, chiar şi persoanele complet neiniţiate (ca şi mine) pot citi fără nici o problemă cartea pentru că la final se găseşte un dicţionar pokeristic care îţi explică tot ce e de ştiut.

Dar destul cu introducerea, să vă spun despre ce e povestea:

Lars e un student din Amsterdam a cărui viaţă se schimbă radical în momentul în care decide să ia un medicament experimental. 

Hugh este un student stabilit la Paris, pasionat de poker online, care se lasă antrenat într-un joc pe viaţă şi pe moarte, în care ajunge să fie atrasă şi iubita sa, Constance.

Philipe este un informatician care dă peste afacerea vieţii lui, însă îşi dă seama prea târziu că are mai mult de pierdut decât de câştigat.

Ce au în comun toate aceste personaje? Sunt simpli pioni într-un joc sinistru a cărui miză nu constă doar în bani.

Ştiu că am fost din nou destul de vagă, dar nu vreau să vă stric surpriza. Adevărul e că deşi cartea are un număr destul de ridicat de personaje, acţiunea este foarte bine construită, exact ca în cazul unui joc de poker. Şi mi-a plăcut foarte mult ideea din spatele cărţii, care e de fapt destul de plauzibilă, dacă stai să analizezi obiectiv totul. Cine poate spune că în zilele noastre nu există corporaţii şi oameni care, din umbră, au o influenţă destul de mare asupra vieţii noastre cotidiene?

Eu, după ce am citit cartea, am avut o mică perioadă de paranoia. Oricum aveam o tendinţă de genul acesta, în special în ceea ce priveşte vaccinurile şi medicamentele, acum mai am şi în alte domenii :)).

În ciuda acestei minore dereglări comportamentale de care am dat dovadă, vă pot asigura că Poker în infern este o carte extraordinară, care vă va ţine cu sufletul la gură şi vă va pune pe gânduri.

Recenzia pe care tocmai aţi citit-o face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, despre care o să vă povestesc eu cât de curând.

Dacă aţi citit cartea sau v-a plăcut recenzia, aştept comentariile voastre. Dacă nu, sper măcar că v-am inspirat să o citiţi :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.