Orasul pustiu

Autor: Ransom Riggs

Editura: Young Art

Nu am crezut niciodata ca o sa imi placa atat de mult seria asta. Mai ales cat de tare m-a disperat Jacob in prima carte. Ca sa nu mai spun ca totul a pornit de la un clip ce l-am vazut pe net.

Introducerea a fost doar ca sa va faceti o idee  despre context. Acum trecem la treburile serioase:

Volumul al doilea din Miss Peregrine este mult mai tare decat primul. Are mult mai multe rasturnari de situatie. Este totul mult mai neasteptat si mai dramatic. Da, pe alocuri este putin telenovelistic, dar mi-a placut mult cum a evoluat actiunea. De asemenea, mi-a placut ca familia deosebitilor s-a marit si ca personajele au apucat sa straluceasca, sa isi arate potentialul adevarat, insa totul a fost foarte echilibrat. Nu erau doar minunati, fiecare avea si o parte intunecata, activata intr-un fel de dorinta de supravietuire.

Povestea este cam asa: dupa ce evadeaza de pe insula impreuna cu Miss Peregrine, care se afla in forma de pasare, copiii deosebiti pornesc insi continua aventura in incercarea de a-si salva directoarea. Insa nu doar viata lui Miss Peregrine este in pericol, ci si viata lor, iar deciziile pe care trebuie sa le ia sunt din ce in ce mai dificile. Insa cand descopera ca exista cineva care ii poate ajuta sa duca totul la bun sfarsit, copiii deosebiti sunt gata sa faca totul pentru a-si indeplini misiunea.

Evident ca finalul m-a lasat in ditamai pomul si imi vine sa ma urc pe pereti cand ma gandesc la cat mai am de asteptat pana aflu cum o sa stea treaba. Singura mea consolare este ca sigur o sa apara, mai ales ca ecranizarea primei carti este o certitudine, iar la noi prind cartile care sunt transformate in film.

In concluzie, cititi toata seria pentru ca merita. Este foarte faina, foarte captivanta si sigur nu o sa va para rau.

Happy reading!

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.