Ondine

– varianta neomodernistă –

De unde să încep?

De foarte mult timp mi-am dorit să merg la balet. Poate pentru că eu de felul meu, fiind atât de sprintenă și de grațioasă aș fi perfectă pentru balet :))). Sau poate pentru că sunt obsedată de fustițele lor și mi-a plăcut la nebuni Black Swan.

Indiferent de motiv, cert este că am tot căutat momentul ideal să merg și eu, măcar o dată în viața mea, la un spectacol de genul acesta. Și ca orice chestie la care te gândești obsesiv vreme îndelungată, așteptările mele erau mai mari decât Opera însăși. Deci când am văzut că luna aceasta este pus în scenă Ondine, am zis că este absolut necesar să merg și eu. Și cum Ondine a lor ar fi trebuit să fie Mica Sirenă, evident că eu deja vedeam o Ariel în tu-tu și un Eric în colanți, făcând piruete pe scenă.

Ce am primit în schimb? Ceva șerpoaice arahnide (da, știu că arahnidele sunt păianjeni, dar așa erau) îmbrăcate în costume negre mulate, scoase din Exorcismul lui Emily Rose, care m-au băgat în ceață și în sperieți. Serios! 3/4 din ce s-a întâmplat acolo nu am înțeles. De ce nu au băgat subtitrări la spectacol nu am înțeles, pentru că mie una mi-ar fi prins tare bine :D. Sau poate ar trebui să iau în considerare că sunt eu mai bătută în cap pentru că armata de fetițe care mișunau prin sală înainte să înceapă spectacolul erau foarte încântate la final.

În concluzie, opțiunile mele viitoare sunt foarte simple și doar 2:

1. Să nu mai merg niciodată la balet pentru că e nașpa (deși ce am văzut azi a fost mai mult ceva specie de dans neomodernist decât balet)

sau

2. Să îmi încerc norocul cu un alt spectacol.

Încă nu am decis ce ar fi mai bine să fac pentru că mami, care a fost la Spărgătorul de nuci, m-a asigurat că acesta a fost un spectacol genial și cu totul diferit de ce am văzut noi în seara aceasta. În plus, Lacul lebedelor încă îmi face cu ochiul :D.

Voi ce părere aveți? Sunteți fani balet sau nu ați merge niciodată la așa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.