O poveste irlandeză: Dublin (I)

Dublin

Dublin nu era pe lista noastră de călătorii pentru 2018. De fapt, nu cred că era pe nici o listă de călătorie pe care să o fi făcut vreodată. Dar… așa s-a nimerit :))). Ce pot să zic? Travelator vine cu niște sugestii pe care nu le putem refuza.

Așa că ne-am cumpărat frumos și destul de ieftin bilete (55 de euro/pers din București), am căutat cazare (mult și bine) și când a venit momentul, am plecat :))). Simplu ca bună ziua!

Primele impresii

Zborul a fost unul dintre cele mai lungi pe care le-am făcut până acum: 2 ore. Și știu că nu pare mult, dar când ești obișnuit cu 40 de minute între Timișoara și București, se schimbă situația. Iar când destinația mai e și la 2 ore diferență de fus orar, vă dați seama că a trebuit să ne adaptăm puțin.

Datorită faptului că ne-am cazat prin airbnb am reușit să găsim o cameră amplasată absolut excelent. Însă acest lucru a însemnat și o serie de mici inconveniente care m-au convins că airbnb va fi, pentru totdeauna, ultima opțiune în materie de cazare.

Să ne concentrăm, totuși, pe partea bună: sosirea în Dublin.

Dublin

Mi-a plăcut orașul încă din aeroport :))). Și în timp ce așteptam ca Julio, gazda noastră, să vină, am avut ocazia să instituim o tradiție. Vă dați seama că am ajuns și ne era, evident, foame :))). Și cum ne plimbam pe o străduță foarte frumos luminată, am dat peste o vitrină plină de BAGELS. A fost așa un moment fain pentru că bagels am mâncat dimineața în Budapesta, în călătoria noastră din decembrie 2017 și când i-am găsit în Dublin, așa repede am simțit că este un semn :)))

Bagels au fost super buni. Nu pot să îmi dau seama cum ar putea cineva să facă unii care să nu fie buni. Deci surpriza serii a fost Coca Cola. Da, am baut Cola pentru că nu aveam cum să îl ratez. Iubesc Cola și peste tot pe unde merg trebuie să încerc Cola. Iar în Irlanda Cola este absolut genial. Pentru că nu este îngrozitor de dulce, cum este în alte țări, ci perfect!

Dublin

Home sweet home

Într-un final apoteotic, după 40 de minute de admirat ușile de la clădirile din Dublin (care sunt chiar minunate), a apărut și Julio, gazda noastră. El avea sau administra, nu știu exact, un apartament în care închiria camere. Cam ăsta e principiul pe airbnb, deci nici o surpriză aici. Și să nu credeți că noi suntem cei mai mofturoși turiști. După atâția ani de Năvodari, de mers în Retezat și na, înțelegeți voi, viață la țară :))) nu am avea cum să fim mofturoși. Deci nu ne-a deranjat deloc faptul că nu aveam propria noastră baie sau că trebuia să împărțim tot apartamentul cu niște francezi. Dar m-a scos din minți faptul că nu aveam cheie la cameră. Oribil! Oamenii au nevoie de intimitate totuși. Mai ales cuplurile! Si mai era și problema ferestrei, care nu izola deloc bine camera de exterior. Adică nu era frig pentru că am pus caloriferul pe maxim, dar dacă stăteai în dreptul geamului, cam simțeai cum bate vântul. Și cam bătea vântul :)))

Dacă trecem peste aceste aspecte, nu am cum să mă plâng de cazarea noastră. Camera a fost curată, baia la fel. Am primit apă și ciocolată din partea casei. Și, cel mai mare avantaj, eram în centrul orașului. În plus, oricum nu am petrecut prea mult timp la cazare. După ce am sosit și ne-am instalat, am pornit, evident, în explorare și l-am lăsat pe Julio în plata Domnului.

Dublin

Dublin by night

Principalul dezavantaj când călătorești iarna este că ziua este extrem de scurtă. Dar, dacă nu călătorești singur, nu reprezintă o problemă. Ba este chiar mai fain pentru că ajungi să vezi orașul și seara. Iar luminile din Dublin sunt minunate. Ca să nu mai spun că noi am prins toate beculețele de Crăciun și proiecțiile de pe clădiri. Și au fost maxim de faine!

Sincer, nu aveam nici cea mai vagă idee ce voiam să vedem în acea primă noapte. Făcuserăm noi o listă de obiective, dar cel mai mult eram însetați să colindăm orașul. Așa că am ales ca primă destinație Disney store. De ce? Pentru că am văzut o sacoșă în dimineața precedentă :))). Sau pentru că eu sunt, de fapt, un copil. Sau luați voi orice explicație doriți. Cert este că am pornit chitiți spre casa lui Mickey, lăsându-ne ghidați de GPS, evident.

Nu o să vă mai spun de câte ori m-am pierdut, cu telefonul în mână pentru că nu are rost :))). Dar Dublin este un labirint de străzi și străduțe în care până și GPS-ul te minte. Și oricum scopul nostru principal era să explorăm.

Dublin

Disney store

Știați că în 2019 Mickey Mouse a împlinit 90 de ani? Ei bine eu știam. Și în aceste condiții nu aveam cum să ratez casa lui din Dublin, mai ales că este cea mai mare din Europa (asta am aflat ulterior). Adică 3 etaje pline cu păpuși, figurine, accesorii, haine, chestii de colorat, căni și practic tot ce v-ar putea trece prin cap din universul Disney. Plus decorațiuni de Crăciun pentru că era perioada specifică.

Evident că m-am minunat la toate de parcă eram picată din lună. Nu, de parcă aveam 5 ani :))). Flavius cred că a fost transpus puțin în viitor, în momentul când va fi tată. Nu cred că o să ne ducă la Disney Land pentru că e traumatizat deja :))). Sau dacă ne duce ne leagă de mâini și nu ia decât bani de intrare și de mâncare :))).

Dar am fost super cumpătată. Și dintre toate chestiile pe care le voiam (3/4 din magazin) am achiziționat doar 1 produs. Și încă un produs foarte util: un set de felicitări DIY cu Mickey și cu tristul de Winnie. Oare v-am spus vreodată că nu sunt deloc fană a desenelor cu Winnie the Pooh? De el îmi place, așa gras. Dar mă disperă maxim cum vorbește. Zici că e fumat :))).

Dublin

Butlers

La capitolul descoperirea secolului Butlers este pe primul loc. Ceea ce părea o ciocolaterie ca oricare alta s-a transformat în cea mai faină ciocolaterie în care am fost vreodată. Pentru că aici am băut cea mai bună ciocolată caldă pe care am băut-o vreodată. Și cum se putea altfel când pentru realizarea unui pahar de vreo 250 de ml procedura era cam așa:

  1. tipa de la tejghea punea într-o cănuță de metal niște lapte
  2. tipa încălzea laptele (dar nu mai știu cum :)))
  3. tipa băga un fel de tel mai mic într-un ceaun cu ciocolată topită
  4. tipa scotea telul cu o grămadă de ciocolată pe el și îl introducea în lapte
  5. tipa amesteca tot și punea în paharul de carton

Iar după tu, norocosul consumator, te bucurai de o explozie a simțurilor, un adevărat orgasm ciocolatier. A fost cea mai consistentă ciocolată caldă pe care am băut-o în viața mea. Nici nu am cuvinte pentru a o descrie. Dar sper și mă rog să vină Butlers și în România. Îi vreaaaau. Deși nu sunt ferm convinsă că piața ar suporta încă un alt lanț de ciocolaterii high class.

Dublin

Temple Bar

Am un nou film și atunci când mă pregătesc pentru o călătorie încep să urmăresc pe Instagram orașul ca să descopăr pe unde umbă turiștii și localnicii. Așa am dat peste Temple Bar, care s-a remarcat prin bradul instalat pe clădire. De fapt, eu trăiam cu impresia că Temple Bar este, după cum îi spune și numele, un simplu bar. Evident, mă înșelam. Pentru că întreg cartierul în care barul se găsește a căpătat numele acestuia. Nu întrebați de ce pentru că nu știu.

Cert este că am găsit barul foarte ușor, zona era extrem de aglomerată, nici nu am încercat să intrăm pentru că era mult prea multă lume, dar am făcut poză cu celebrul brad. Misiune îndeplinită!

DUBLIN

Eddie Rocket’s City Diner

Deși am mâncat bagels atunci când am ajuns, după o lungă plimbare, o super ciocolată și o grămadă de emoții îmi era, din nou, foame :)). Și din toate localurile pe care le-am fi putut alege Eddie Rocket’s ne-a atras atenția pentru că semăna foarte mult cu dinerele acelea americane ce le vedeam în filme. Și cine ar putea ignora impulsul pe care Holywoodul l-a semănat în noi? Ca să nu mai spunem că șansele să mai dăm foarte curând peste un local ”ca in filme” sunt foarte mici.

Din fericire, chiar dacă motivele noastre au fost extrem de superficiale, am avut mare noroc să nimerim mâncare foarte bună. Amândoi am comandat burgeri (bine, de Flavius nu suntem foarte siguri că a comandat burger, dar asta a primit) și amândoi am fost foarte mulțumiți de ei. Despre al meu puteți citi în detaliu pe topburger.ro, iar despre Flavius vă invit să îl întrebați pe Instagram: @flavius.farcas.

Dublin

To be continued…

Deja m-am lungit foarte tare, așa că vă las acum, dar să nu credeți că este gata povestea. În cea de-a doua zi petrecută integral în Dublin am văzut foarte multe și vă voi povesti, la timpul lor, despre toate.

Dacă ați vizitat Dublin, sunt curioasă cum vi s-a părut vouă. Și pentru că mai am o grămadă de poze, vi le las în continuare :D.

Dublin
Cam așa arătau 95% dintre ușile clădirilor din Dublin
Dublin
Din păcate, nu mai știu cum se numea râul lor și acum mi-e lene să caut. Dar imaginea aceasta este minunată!
Dublin
Și pentru că trebuie clar să iau ceva medicamente de memorie, nu știu să vă spun cărui magazin îi aparținea această vitrină, dar mi-a plăcut la nebunie.
Dublin
Dublin by night is amazing!
Dublin
În caz că vă întrebați unde sunt sortate scrisorile către Moș Crăciun :)))
Dublin
Arhitectura era absolut magnifică!
Dublin
Așteptând un burger, cu Cola pe fundal :)))
Dublin
Vechi și nou la un loc.
Dublin
Flavius așteptând burgerul :)))

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.