O educaţie costisitoare

Nick McDonell – 

Din nou, m-a păcălit descrierea. Mă aşteptam la un thriller, plin de aventură şi neprevăzut. De neprevăzut am avut parte, pentru că niciodată nu m-aş fi aşteptat la o carte atât de pierdută în detalii şi personaje. Atât de multe personaje are această carte în cele 250 de pagini ale ei, încât la un moment dat nici nu mai ştiam de unde să îl iau pe fiecare.

Autorul a încercat să împletească viaţa la Harvard cu spionajul internaţional, cluburile elitiste cu Africa şi un revoluţionar autodidact, dar nu i-a prea ieşit.

Să nu mă înţelegeţi greşit, au fost părţi foarte interesante în carte şi ea, fiind foarte secţionată, a fost foarte uşor de citit, dar efectiv au fost momente în care m-am pierdut în detalii. Nici acum nu sunt sigură care a fost faza cu copilul şi cu Fanta 😀 :))).

Am vorbit mult până acum şi încă nu v-am spus despre ce e vorba. Din punctul meu de vedere, povestea e următoarea: Michael Teak e un agent secret a cărui misiune în Africa îl pune în legătură cu revoluţionarul Hatashil.  Susan Lowel este o profesoară de la Harvard care a câştigat premiul Pulitzer în urma publicării unei cărţi despre revoluţionarul african. Când un sat din teritoriul lui Hatashil este distrus în urma unui bombardament, presa mondială îl prezintă pe acesta drept vinovat, iar atât Michael Teak, cât şi Susan Lowel riscă să piardă totul. 

Nu o să vă spun cum se rezolvă problemele sau dacă se rezolvă pentru că vreau să vă dau ocazia să citiţi cartea. Deşi este foarte ambiguă, poate îi acordaţi o şansă şi atunci putem povesti mai multe despre ea. Dacă aţi citit-o deja, sunt curioasă cum vi s-a părut :D.

În ceea ce priveşte această recenzie, ea face parte din campania “Citeşte şi căştigă cărţi pe viaţă din colecţia Strada Ficţiunii”, iniţiată de Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.