Mincinosii

E. Lockhart –

Am avut nevoie de ceva timp ca sa imi procesez sentimentele vis-a-vis de cartea aceasta. Pentru ca am plans o gramada la finalul ei. Pentru ca nu intelegeam de ce o cartea atat de frumoasa pana intr-un anumit punct se poate termina atat de urat. Am ajuns sa o detest pe Cadence si familia ei cretina. Si clar o detest pe autoare. Ma tot intrebam ce minte bolnava trebuie sa ai ca sa scrii asa o poveste. Dar de dimineata, cand am pornit stirile si am vazut toate ororile de la televizor mi-am dat seama ca nu trebuie sa ai o minte bolnava, trebuie doar sa deschizi bine ochii la ce se intampla in jur.

Am analizat foarte mult motivul pentru care a avut un impact atat de mare asupra mea cartea aceasta si am ajuns la concluzia ca m-am regasit cumva in ea. Nu pentru ca as avea eu vreo insula sau ceva avere fenomenala, dar si eu, la fel ca si Mincinosii, am propriul meu refugiu, la Salas. La fel ca Mincinosii, stiu cat de mult te poate influenta un anumit loc, cum, pentru cateva zile, sau luni, poti fi un om cu totul diferit, un om liber!

Da, probabil de-asta m-am regasit in ea.

Cum primisem cartea de la Ramo, am luat serios in considerare sa i-o inapoiez, desi mi-o facuse cadou. Dar dupa ce am dormit o tura, am ajuns la concluzia ca o vreau pentru mine. Pentru ca vreau sa imi aminteasca mereu ca viata nu inseamna tot timpul sa fii fericit, uneori inseamna pur si simplu sa mergi mai departe.

As putea sa va spun ceva despre actiune, dar ar trebui sa va mint. Mincinosii este povestea trista a unei familii perfecte, o familie atat de bogata incat traieste intr-o lume a ei, cu propriile reguli, propriile norme, propriile drame. O lume a deceptiei, in care nimeni nu spune cu adevarat ce gandeste, in care aparentele sunt totul, iar fericirea este doar un concept strain.

Cartea se citeste foarte usor si te prinde super repede, doar ca sa te loveasca finalul direct in moalele capului. Poate eu sunt mai inceata, dar nu m-am prins deloc de final pana nu l-am citit. Semnele erau acolo, dar cumva nu vroiam sub nici o forma sa le vad. De fapt de ce as fi vrut? Eu sunt fana happy endings, nu survival mode.

Acestea fiind spuse, mai trebuie sa adaug doar cititi Mincinosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.