Middlesex

– Jeffrey Eugenides – middlesex

Asta a fost oficial cea mai ciudată carte pe care am citit-o. Oana mi-a recomandat-o şi, din poveştile ei, îmi făcusem o anumită părere despre carte, însă ea este practic o cronică de familie, nu doar povestea unei persoane.

Middlesex te emoţionează, te oripilează, te îndeamnă să nu o laşi din mână.

Middlesex este o carte complexă, extrem de complexă, care îţi deschide ochii în faţa unei realităţi, însă trebuie să o citeşti cu mintea deschisă pentru că povestea familiei Stephanides nu este una uşoară. Viaţa lor este plină de tragedii, asemeni neamului din care se trage.

Midellesex este povestea Desdemonei şi a lui Lefty. Este povestea lui Milton şi a lui Tessie. Şi este povestea lui Caliope şi a lui Cal. Este o poveste despre iubire, care este pusă mai presus decât orice, dar care are consecinţe înfiorătoare.

Cartea mi-a plăcut, deşi unele părţi m-au oripilat. Cartea aceasta, mai mult decât oricare alta m-a făcut să mă gândesc la lucruri despre care nu aveam nici cea mai vagă idee, la realităţi pe care le ignoram cu desăvârşire. Dar nu am înţeles dacă este o poveste adevărată (Oana, help me here :))).

Vă recomand această carte dacă vreţi să intraţi într-o lume pe care majoritatea o ignorăm, lumea hermafrodiţilor.

2 thoughts on “Middlesex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.