Mărturia

Anita Shereve – Anita Shreve

Uneori, o greșeală ne poate schimba complet cursul vieții. Alteori, poate avea repercursiuni asupra tuturor celor ce ne înconjoară.

La prestigioasa Academie Avery din Vermont, viața elevilor pare un basm, însă liniștea este tulburată de o casetă pornografică, ai cărei protagoniști sunt elevi ai școlii, iar fata are numai 14 ani. Care sunt consecințele unui asemenea comportament și ce îl poate determina?

Mie mi-a plăcut destul de mult cartea, deși povestea m-a întristat. Totuși, mi-a plăcut mult modul în care e scrisă. Cartea este realizată ca o serie de mărturii a persoanelor implicate mai mult sau mai puțin în scandal. De la elevii ce apăreau pe casetă, la părinții lor, colegi, directorul școlii, jurnalistul care se ocupase de investigarea cazului și alte persoane afectate.

Este prima carte scrisă în modul acesta citită de mine și trebuie să recunosc, această abordare e pe gustul meu.

Mi-au plăcut și subiectele abordate.  Nu e vorba doar despre sexualitate adolescentină. Se aduce în discuție problema consumului de alcool în rândul minorilor, al infidelității, al managementului defectuos și altele.

Mi s-a părut fascinant modul în care este realizat portretul fetei și accentul pus pe ideea că aparențele pot să înșele. Dar cel mai mult m-a impresionat ideea că o greșeală, un moment de nebunie, poate să-ți distrugă viața. Pentru că e un adevăr pur, ce nu ține de ficțiune, ci de viața de zi cu zi.

Mărturia pare să te îndemne să te gândești de 2 ori la deciziile pe care le iei, să nu te lași niciodată purtat doar de instinct, de nevoile tale primare. Orice acțiune are și reacțiune, iar consecințele pot fi, de multe ori, înfiorătoare…

Am primit cartea prin campania Cartea călătoare, a celor de la editura All, cărora nu le pot mulțumi destul pentru toate cărțile minunate de care am avut parte anul acesta datorită lor. Mulțumesc, All!!!!

3 thoughts on “Mărturia

  1. vienela says:

    Aveam impresia ca am lasat un comentariu la acest articol, dar vad ca m-am inselat (chiar sa fii visat?). De citit, sigur l-am citit intr-una din zilele trecute. :))
    Tocmai a ajuns cartea la mine. Abia astept sa o citesc. Multumesc mult.

  2. Pingback: Pauza s-a terminat | Iubesc Viaţa

  3. Pingback: Mărturia | Iubesc Viaţa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.