Marioneta

– Robert Harris – 

Abia după ce am studiat mai bine cartea mi-am dat seama că Rober Harris a scris şi Pompei, iar din acel moment am început să am aşteptări de la ea. Din fericire, deşi finalul a fost cam ambiguu pentru gusturile mele, cartea per total a fost destul de ok.

Marioneta este un thriller care îl are ca protagonist pe un scriitor din umbră (abia acum am realizat şi eu că numele protagonistului nu este menţionat nicăieri :)))) angajat pentru a scrie autobiografia lui Adam Lang, fost Prim-ministru britanic. Acesta îşi asumă angajamentul, deşi termenul de predare este foarte scurt, iar predecesorul său murise în condiţii suspecte şi descoperă destul de repede că lucrurile nu sunt aşa cum par în ceea ce-l priveşte pe Adam Lang. Prins într-o cursă contra cronometru, într-o luptă politică şi urmărit de CIA, protagonistul decide să urmeze firul poveştii până la capăt, chiar cu riscul propriei vieţi.

Cartea mi-a plăcut. A fost captivantă. Povestea te prinde repede şi vrei să afli care este de fapt faza. Unele momente sunt cam trase de păr şi stilul e puţin dramatic, dar nu îţi strică lectura. Unele detalii, cel puţin pentru mine, au rămas în aer, dar nu pot să mă pun să îi scriu pe Facebook Hei, Harris, mai ţii minte Marioneta? Ce vroiai să zici la pagina 56?  :))) Finalul, după cum am spus, m-a cam enervat, deşi marele complot e practic dezvăluit, dar parcă se termină prea brusc.

Acestea fiind spune, chiar vi-o recomand cu drag.

Nota: 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.