Mâine

Autor: Guillaume Musso

Aceasta carte a ajuns în topul cărților citite de mine și în mod clar al celor scrise de Musso. Am ajuns să o citesc pentru că o primisem împrumut și nu mai aveam loc în bibliotecă, dar în momentul în care am început, nu am mai putut-o lăsa din mână. Mi-a plăcut atât de mult încât am citit fragmente din ea pe sărite pentru că eram prea nerăbdătoare să descopăr care este povestea :))). Iar duminică seara am stat și am citit ca disperata până la ora 1, când am terminat cartea.

Mi-a plăcut la nebunie pentru că te prinde imediat. Am crezut că știu despre ce e vorba pentru că subiectul semăna cu cel al filmului The Lake house, dar de fapt habar nu aveam. Și așa am ajuns să citesc my second favorite Musso book 😀 (totuși, Chemarea îngerului rămâne no. 1).

Cartea spune povestea lui Matt și a Emmei care, printr-o stranie conjunctură ajung să comunice și să se îndrăgostească. Dar, când să se întâlnească, descoperă că trăiesc în ani diferiți. De aici totul se complică și nu o să vă mai spun mai mult pentru că nu vreau sub nici o formă să stric surpriza. O să menționez doar că este BOOOOM! mind blowing. Nu m-am așteptat deloc la evoluția pe care a avut-o acțiunea.

Și ca să termin în dulcele stil al recenziilor lui Musso, vă las cu 3 citate din carte, care mi-au plăcut la nebunie:

Femeia este ca un pliculeț de ceai, nu știi niciodată cât de tare este până nu îl bagi în apă fierbinte. – Eleanor Roosevelt

Tactica înseamnă să știi ce trebuie să faci atunci când e ceva de făcut. Strategia înseamnă să știi ce să faci atunci când nu mai e nimic de făcut. – Tartacover

Dacă este adevărat că nu putem trăi decât o parte din ceea ce se află în noi, atunci ce se întâmplă cu restul? – Pascal Mercier (asta mi-a plăcut mult de tot și m-a pus serios pe gânduri, dar despre asta altă dată :P)

6 thoughts on “Mâine

 1. Ana says:

  Trebuie sa citesc si eu aceasta carte. Deja am gasit-o disponibila in cateva magazine online. Multumesc pentru sugestie 😉 ! Vineri seara am inceput sa citesc si am mai adormit sambata dimineata pe la 7:00. Recomand cartea Evadarea scrisa de BARBARA DELINSKY. M-a captivat si efectiv nu am mai putut adormi… :)!

 2. Ana says:

  Mi-am cumparat cartea…, mi-am cumparat cartea … 🙂 !!! Urmeaza si un tra-la-la-lalala… :)! Astazi a sosit curierul!!! Am profitat de o promotie si am cumparat mai multe carti scrise de Guillaume Musso !!! Sper sa am si timp sa o citesc in acest week-end! Se anunta unul aglomerat :)!

 3. Ana says:

  Hei Andra !!!
  M-am gandit sa revin cu o parere despre cartea Maine scrisa de Guillaume Musso 🙂 ! Desi am citit-o aproape imediat ce am cumparat-o, nu am reusit sa revin pentru a-mi spune parerea :)!

  La fel ca si tine am citit-o intr-o noapte, dar intr-o vineri spre sambata noaptea… stiu ca pe la 5 dimineata nu reuseam sa mai deslusesc literele… ochii mei refuzau sa citeasca literele. Am atipit pana la 8 dimineata. M-am trezit si nu am coborat din pat pana nu am reusit sa o termin… altfel nu as fi avut un week-end linistit :)!

  La inceput, cartea mi s-a parut foarte captivanta, era exact ce imi placea sa citesc… Reusisem sa indragesc personajele principale. La un moment dat, este descrisa o inclesatare, o confruntare intre Matt si Emma. Lumina in care este prezentata Emma nu este una chiar favorabila… eram convinsa ca aceasta carte urmeaza sa aiba un final nu tocmai fericit…

  Dar situatia se schimba dramatic iar finalul este imprevizibil… Nu m-as fi asteptat la o asemenea rasturnare de situatie 🙂 !

  Iti multumesc pentru recomandare. Intre timp am comandat si alte carti scrise de Guillaume Musso.

  • Andra says:

   Ana, ma bucur tare mult ca ti-a placut cartea si ca te-a determinat sa mai cumperi si altceva scris de Musso. Sunt foarte curioasa care o sa ajunga sa fie preferata ta. In cazul meu este vorba despre “Apelul ingerului”, dar si “Fata de hartie” este in top, undeva pe locul 3. Iti multumesc pentru ca te-ai intors pe blogul meu pentru a-mi spune parerea despre carte. Nici nu stii cat de tare m-am bucurat.
   Iti doresc o zi minunata si happy reading!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.