La munte

Cred că aş putea să văd toţi munţii de pe lumea asta şi tot cel mai frumos ar fi pentru mine Retezatul. Probabil pentru că am crescut văzândul. Probabil pentru că mi-a păzit copilăria.

Din păcate, nu am mai ajuns de foarte mult timp să urc la Pietrele, dar Cârnicul şi Lolaia sunt mult mai accesibile. Am ajuns să le văd în iarnă şi, când mami a venit cu ideea să mergem duminică, era practic imposibil să spun nu. Mi-am mai sunat un prieten şi am plecat direct, trecând peste oboseală şi nevoia de somn. Iar aceasta a fost cea mai bună decizie pentru că în momentul în care am coborât din maşină la Cârnic, parcă toată oboseala a fost ştearsă cu buretele şi tot ce îmi doream să fac era să văd cât mai repede Lolaia.

De-a dreptul iubesc cascada Lolaia!

E atât de frumoasă, de puternică, de inaccesibilă cumva. Aş putea să stau cu orele şi să mă uit la ea, dar cel mai mult mi-ar plăcea să mă bălăcesc unde ea cade. Îmi doresc asta de fiecare dată când o văd, deşi ştiu extrem de bine că apa e fenomenal de rece şi nu aş rezista nici măcar un minut. Dar nu mă pot abţine să nu îmi doresc asta.

Partea ciudată e că de data asta am explorat puţin mai mult poteca din jurul cascadei şi mă tot întrebam de ce nu am făcut-o până acum. Poate e nevoie să fii pur şi simplu pregătit pentru un anumit lucru, moment în care el se întâmplă de la sine. Nu ştiu ce să spun şi nici nu vreau să filozofez aiurea, dar adevărul e că mă conving pe zi ce trece că lucrurile trebuie să se întâmple în propriul lor ritm, altfel nu au nici o logică.

Dar cea mai tare fază am văzut-o undeva deasupra cascadei unde, sub un pod, era un tip care picta. Era atât de drăguţ, aşa boem, cu părul creţ şi cu un aer din ăla de I don.t care. Şi cum picta el în natură, mi-a plăcut maxim. Făcea exact ce mi-ar fi plăcut mie să fac, dar nu m-am încumetat niciodată. În acelaşi timp eram invidioasă şi plină de admiraţie.

Şi acum vreau să pictez.

Deci vă las cu pozele de duminică… făcute cu telefonul, aşa că îmi pare rău dacă nu au calitatea optimă :D.

fragute
Fragute
Lolaia
Lolaia vazuta din punctul de observatie

Lolaia

Lolaia

Lolaia
Artist la Lolaia

Cam astea sunt pozele. Sper să ajung mai sus anul acesta şi să vă arăt alte minunăţii ale Retezatului.

One thought on “La munte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.