Jurnalul italian: La Forma

La Forma

In a doua zi de Italia ne-am relaxat si am explorat La Forma, oraselul de langa Roma care ne-a fost casa pentru o saptamana. Desi micut, beneficiaza de o infrastructura de invidiat, ce nu exista in multe orase mari din Romania si de o sumedenie de mijloace de transport in comun ce il leaga de imprejurimi, inclusiv de Roma. Am tinut sa precizez aceste lucruri pentru ca atunci cand am scris jurnalul nu ma gandeam la ele, dar sunt de o importanta majora.

Ploua torential in Italia. Dar cum stam foarte mult, nu ma stresez. De fapt, am profitat de moment ca sa ne relaxam. Am dormit mai mult, am mancat chestii super bune, italienesti. Am admirat peisajul pe geam :)). E ciudat de relaxant sa bei Nesquick si sa asculti ploaia cum cade. Parca as fi in alta lume.

La Forma

Cand am iesit pe usa (s-a oprit ploaia o ora) eram Alica in Wonderland. Ma minunam de toate, parca nu mai vazusem case in viata mea :))). Dar nu aveam cum sa reactionez altfel cand vine vorba despre arhitectura italiana. Au ceva al lor ce nu are cum sa nu te fascineze. Nici nu este de mirare ca stilul mediteranean este atat de apreciat la nivel mondial.

La Forma este un orasel foarte fain, micut si cochet, cocotat pe coclauri. Masinutele circula in viteza maxima. La pranz toata lumea doarme. Exista case parasite (ca in orice alt loc). Dar cel mai tare mi se pare ca vezi, in mod constant, alte orasele si multele lor case, fie pe dealurile vecine, fie pe dealul (sau mai degraba muntele) pe care se gaseste La Forma, dar mai sus. Si totul este extrem de verde. Aici vegetatia este de-a dreptul luxurianta.

La Forma

La Forma nu are nimic din griul oraselor romanesti.

Un alt aspect pe care l-am remarcat: aici nu mi-e frig. Pana si vremea urata mi se pare calda :)). Cred ca este efectul Italia :D. Sau sunt nebuna :))).

La Forma

La Forma

La Forma

La Forma
Sosirea in La Forma
La Forma
Mirror selfie :)))
La Forma
O mica explozie de energie: Paul

Tot jurnalul italian il gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.