Intoarcerea la trasul cu arcul

blogu lu andra

Daca sunteti cititori mai vechi ai acestui blog stiti deja ca eu sunt fana a tirului sportiv. Am descoperit aceasta activitate anul trecut cam pe vremea asta si mi-a cazut cu tronc iremediabil. Asa ca nu ar trebui sa va mirati ca atunci cand am inceput sa discut cu Teodora si sa punem la punct BloggingTM 2.1 m-am gandit direct sa ajungem cumva si aici.

Nu ma asteptam deloc sa fie aceasta iesire prima activitate din serie, dar m-am bucurat foarte tare ca s-a intamplat asa pentru ca acum am ocazia sa va vorbesc mai pe larg si mai profi despre acest sport.

Trasul cu arcul s-a practicat din cele mai vechi timpuri. Daca la inceput era o indeletnicire indispensabila pentru supravietuirea asezarilor umane, incet, dar sigur, a devenit un prilej de competitie si de rememorare a vremurilor mai putin tehnologizate.

In ziua de azi lumea nu se prea inghesuie sa traga cu arcul. Am auzit tot felul de motive ciudate pentru a evita acest sport (mai ales ca si fata), de la Doamne, e foarte periculos! la Asta e o chestie de baieti! Dar astea sunt prostii. Eu am practicat luni la rand si nu am patit nimic (in afara de cateva vanatai :))), iar starea mea de sanatate, mai ales a spatelui, s-a imbunatatit considerabil. Mai mult, avand in vedere ca toata vara am fost plecata si nu am mai ajuns pe la sala deloc, mi-a fost groaznic de dor de arc si de sagetile mele roz, deci nu trebuie sa va mirati ca am fost in culmea fericirii cand Teodora a acceptat sa mergem. Si da, m-am dat putin mare pe acolo pentru ca eram ceva mai antrenata decat colegii mei arcasi :))).

Daca va ganditi sa va apucati de tras cu arcul si sunteti din Timisoara trebuie sa dati o tura pe la TM Archery. Situat pe Strada Lidia, clubul este deschis atat incepatorilor cat si profesionistilor. Sala dispune de 2 spatii de antrenament, unul pentru incepatori, de unde se trage de la 7 metri si unul pentru avansati, unde exista diferite distante de tragere, 7, 10, 13, 15, respectiv 18 metri. Iar pentru doritori se organizeaza trageri la poligon in weekenduri.

Daca acum va spuneti Bun, dar cine se ocupa de noi acum? Raspunsul este Alex, your friendly neighborhood archer. El are grija ca toata lumea sa traga de pe aceeasi linie, ca toti arcasii sa tina arcurile exact cum trebuie si ca toata lumea sa mearga dupa sageti in acelasi timp. Tot el va poate spune povesti despre experintele clubului la concursurile nationale si internationale (da, participa si la acestea), despre premiile castigate si nebuniile pe care le mai fac in timpul iesirilor lor.

In prezent, sala functioneaza in fiecare marti si vineri de la ora 18 la ora 21 si nu trebuie sa fiti neaparat membri cu drepturi depline pentru a putea sa va antrenati aici. Tot ce trebuie sa faceti este sa platiti un abonament lunar de 150 de lei care va garanteaza 1 intrare la sala si una la poligon pe saptamana.

Ce ati putea sa cereti mai mult?

Nu prea am ce sa va mai spun despre club, dar vreau sa ii multumesc lui Alex pentru ca ne-a primit cu bratele deschise pentru prima activitate marca Blogging TM 2.1. De asemenea, multumim Septi pentru poze.

P.S. TM Archery se ocupa si de initierea copiilor in tainele tragerii cu arcul :D, iar din punctul meu de vedere este modalitatea perfecta de a-i invata pe cei mici disciplina.

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

One thought on “Intoarcerea la trasul cu arcul

  1. Pingback: Intoarcerea la trasul cu arcul | BloggingTM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.